11:39:23 22.07.2024
Stiri

Dosar penal pe numele viceprimarului orașului Soroca și un fost angajat al Întreprinderii de Stat pentru silvicultură

Anticorupție 10.07.2015 13:07 Vizualizări2454 Autor: Galina Munteanu
 Dosar penal pe numele viceprimarului orașului Soroca și un fost angajat al Întreprinderii de Stat pentru silvicultură


Viceprimarul orașului Soroca, Mihail Grabciu, și fostul director al Întreprinderii de Stat pentru silvicultură din municipiul Bălți s-au ales cu dosar penal pentru că nu și-au declarat corect averile și veniturile.

Dosarul penal a fost inițiat după ce Comisia Naţională de Integritate (CNI) a sesizat oamenii legii privind neconcordanţele şi omisiunile din declaraţia de averi şi venituri ale celor două persoane cu funcţii de conducere.

Potrivit constatărilor CNI, ar fi fost stabilite discrepanţe dintre starea de fapt şi datele incluse de cei doi în declarațiile pentru anul 2013. Cei doi funcționari nu şi-ar fi declarat toate veniturile obţinute şi bunurile mobile şi imobile deţinute în proprietate pe parcursul anului 2013.

De la începutul acestui an, în baza materialelor parvenite de la CNI, procurorii au pornit urmărirea penală în 12 cauze. Anul trecut, procurorii au expediat instanţelor de judecată spre examinare două cauze penale de învinuire a primarului din satul Cimişeni, raionul Criuleni, şi a directorului Direcţiei generale analiză, monitorizare şi evaluare a politicilor a Ministerului Afacerilor Interne de comiterea falsului în declaraţii.

Pentru această infracţiune, legislaţia prevede amendă de până la 12 mii de lei sau până la un an de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md