21:23:18 29.05.2023
Stiri

Au fost găsiţi mirii români CĂUTAŢI de americani

Știri 06.01.2018 18:04 Vizualizări2667 Autor: Ziarul National
Au fost găsiţi mirii români CĂUTAŢI de americani sursa: google.ro


Perechea care s-a căsătorit în iulie 1981 la Biserica Stavropoleos din Bucureşti a fost identificată cu ajutorul internauţilor. Mirii trăiesc în Bucureşti şi sunt împreună şi astăzi.

În urma mobilizării de pe Facebook, cuplul care a fost fotografiat de americanul Matt Hills în iulie 1981 la cununia de la Biserica Stavropoleos din Bucureşti a fost identificat.

Mirii sunt Zinica şi Liviu Breazu din Bucureşti. Cei doi sunt împreună şi astăzi, după aproape 37 ani, împlinind aşteptările celor care sperau în continuarea poveştii lor de dragoste. Cuplul a fost recunoscut întâi de o rudă, apoi a prins de veste şi fiul lor Alex, care a văzut fotografiile.

Susan Hills Goldman, sora lui Matt, a declarat pentru „Adevărul“: „Am găsit mirii! Sunt atât de bucuroasă că ei trăiesc şi sunt încă împreună! Abia aştept să-i vadă şi Matt, care nu are Facebook. Întâmplarea face ca astăzi, 5 ianuarie, să fie şi ziua de naştere a miresei!“.

Susan a ţinut să mulţumească tuturor pentru ajutor, declarându-se copleşită şi uimită de reacţia celor care s-au străduit să găsească perechea din 1981. „Mireasa şi mirele au fost identificaţi şi fratele meu le va trimite, prin e-mail către fiul lor, pozele de la nuntă. Inima mea este atât de plină de dragoste pentru ceea ce au făcut nişte persoane absolut necunoscute ca să ne ajute. Nu-mi pot închipui un mod mai bun de a începe Noul An. Vă mulţumim din adâncul inimilor noastre!“, a transmis sora lui Matt Hills. Soţia lui Matt, Lisa Hills, a fost extrem de încântată de turnura postării: „Ce final de basm!“, a comentat ea pe pagina lui Susan.

Matt Hills, un american din Boston care a vizitat România la începutul anilor '80, a avut ocazia să întâlnească într-o zi din iulie 1981, în centrul Bucureştiului, un alai de nuntă la Biserica Stavropoleos. El a făcut câteva fotografii la cununia cuplului de tineri - cu mirele, mireasa, preotul, naşii, socrii şi nuntaşii. Le-a promis că le va trimite pozele, dar întors în Statele Unite ale Americii şi-a dat seama că a pierdut adresa românilor.

Zinica şi Liviu Breazu, azi - mirii din iulie 1981

După aproape 37 ani, sora lui Matt, Susan Hills Goldman, şi-a propus să găsească acea pereche pentru a-i trimite fotografiile de la nuntă. Ea a postat pozele pe contul său de Facebook, rugând internauţii să le distribuie poate vor ajunge la cineva care îi recunoaşte pe miri sau pe altcineva din imagini.

Între timp, Matt a trimis deja un mail celor de la Biserica Stavropoleos, poate va reuşi să dea de cuplu.

Mesajul lui Susan

„2018 a început cu o provocare incitantă din partea fratelui meu Matt, care nu are Facebook. În iulie 1981, fratele meu vizita această biserică, exact în timpul unei nunţi. Pe scurt, a fost invitat înăuntru să asiste la ceremonie. Acolo a făcut câteva fotografii pe care a promis că le va trimite mirilor. El crede că este singurul de acolo care avea un aparat de fotografiat. Din păcate, n-a mai reuşit să le trimită mirilor fotografiile pentru că le-a pierdut adresa. A regăsit recent aceste poze şi încercăm pe orice cale să găsim pe cineva care îi recunoaşte pe miri sau pe oricine altcineva din imagini. Matt ţine să le trimită, în sfârşit, pozele. Nu vrea nimic în schimb, singura dorinţa este ca pozele să ajungă la familia respectivă. Dacă este cineva care recunoaşte vreo figură din fotografii, vă rog să-mi daţi de ştire! Distribuiţi, vă rog, imaginile! Cât de tare ar fi pentru această pereche să-şi primească pozele după aproape 37 ani!“.

Postarea lui Susan este deja distribuită de sute de ori, de români în special care vor să-i ajute pe mirii din fotografie să-şi recupereze pozele de la nuntă. Mobilizarea oamenilor este impresionantă, iar Susan ţine să răspundă fiecăruia dintre cei care îi transmit mesaje.

Amintirile lui Matt

Matt s-a căsătorit la rândul său, cu Lisa, cu care are patru copii: Amanda, Ben, Meredith şi Jessica, care este logodită cu Dave. În vara lui 1981, Matt Hills, împreună cu nişte prieteni - Glen Shear, Rich Robins, Matt Hills şi Adam Raboy, au făcut o excursie în Europa (prima foto de jos, Matt al treilea din stânga).

„Din ce îmi amintesc, în Bucureşti am petrecut câteva zile, de la 30 iunie la 5 iulie 1981“, a precizat el pentru „Adevărul“.

Pentru că Matt n-are Facebook, demersul de găsire a mirilor a fost făcut de sora lui, Susan. Efectul acestei acţiuni l-a făcut pe Matt să se gândească serios să-şi deschidă şi el, în cele din urmă, un cont de Facebook.

Fotografie recentă cu Matt Hills şi sora lui, Susan Hills Goldman

Sursa: adevarul.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md