21:56:56 29.05.2023
Stiri

VIDEO // O legendă a şahului, la Bucureşti. Anatoly Karpov: Şahul ajută la dezvoltarea disciplinei

Sport 27.11.2017 17:40 Vizualizări2375 Autor: Ziarul National
VIDEO // O legendă a şahului, la Bucureşti. Anatoly Karpov: Şahul ajută la dezvoltarea disciplinei Sursa: realitatea.net


Unul dintre cei mai mari jucători de şah din istorie promovează sportul minţii în România. Anatoly Karpov spune că şahul ajută la dezvoltarea disciplinei, a motivaţiei şi a strategiei. Marele maestru a oferit un interviu în exclusivitate postului Realitatea TV, în care a vorbit despre marile rivalităţi din cariera sa.

Prezent pentru a şasea oară în România, Anatoly Karpov a vorbit despre beneficiile şahului în dezvoltarea personalităţii.

„Şahul face parte din sistemul de educaţie. De ce este important? Există o legătură între şah şi disciplină. Poţi să iei o decizie şi să ţi-o aperi, să îţi aperi poziţia. Acest lucru e important nu doar în şah, ci şi în viaţă. Să ai o strategie”, a afirmat Anatoly Karpov, fost campion mondial la şah.

De-a lungul carierei sale, Karpov a fost într-o rivalitate acerbă cu doi mari şahişti - Viktor Korchnoi şi Garry Kasparov.

„În şah, pot spune că eram duşmani în faţa tablei de şah. Dar în viaţă, aveam relaţii bune. În ultimii ani am avut o relaţie bună cu Viktor Korchnoi. A jucat chiar în echipa mea, în Rusia, un lucru care nu este cunoscut. Iar cu Kasparov am o relaţie bună acum. Nu pot spune că suntem prieteni, dar avem o relaţie bună”, a mai declarat acesta.

În România, Karpov a avut o relaţie de prietenie cu marii maeştri internaţionali Victor Ciocâltea şi Elisabeta Polihroniade. Fostul campion mondial va fi prezent la deschiderea Turneului Regilor, una dintre cele mai importante competiţii internaţionale de şah din lume, organizată în memoria Elisabetei Polihroniade.

„Suntem la a 11 a ediţie, din păcate fără Elisabeta, este o tristeţe foarte mare. Este o tradiţie deja, este un turneu de renume mondial, este în primele trei ale lumii”, a afirmat Dan Gabor, preşedintele C.S. Elisabeta Polihroniade.

VIDEO

Sursa: realitatea.net

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md