VIDEO // O legendă a şahului, la Bucureşti. Anatoly Karpov: Şahul ajută la dezvoltarea disciplinei
Unul dintre cei mai mari jucători de şah din istorie promovează sportul minţii în România. Anatoly Karpov spune că şahul ajută la dezvoltarea disciplinei, a motivaţiei şi a strategiei. Marele maestru a oferit un interviu în exclusivitate postului Realitatea TV, în care a vorbit despre marile rivalităţi din cariera sa.
Prezent pentru a şasea oară în România, Anatoly Karpov a vorbit despre beneficiile şahului în dezvoltarea personalităţii.
„Şahul face parte din sistemul de educaţie. De ce este important? Există o legătură între şah şi disciplină. Poţi să iei o decizie şi să ţi-o aperi, să îţi aperi poziţia. Acest lucru e important nu doar în şah, ci şi în viaţă. Să ai o strategie”, a afirmat Anatoly Karpov, fost campion mondial la şah.
De-a lungul carierei sale, Karpov a fost într-o rivalitate acerbă cu doi mari şahişti - Viktor Korchnoi şi Garry Kasparov.
„În şah, pot spune că eram duşmani în faţa tablei de şah. Dar în viaţă, aveam relaţii bune. În ultimii ani am avut o relaţie bună cu Viktor Korchnoi. A jucat chiar în echipa mea, în Rusia, un lucru care nu este cunoscut. Iar cu Kasparov am o relaţie bună acum. Nu pot spune că suntem prieteni, dar avem o relaţie bună”, a mai declarat acesta.
În România, Karpov a avut o relaţie de prietenie cu marii maeştri internaţionali Victor Ciocâltea şi Elisabeta Polihroniade. Fostul campion mondial va fi prezent la deschiderea Turneului Regilor, una dintre cele mai importante competiţii internaţionale de şah din lume, organizată în memoria Elisabetei Polihroniade.
„Suntem la a 11 a ediţie, din păcate fără Elisabeta, este o tristeţe foarte mare. Este o tradiţie deja, este un turneu de renume mondial, este în primele trei ale lumii”, a afirmat Dan Gabor, preşedintele C.S. Elisabeta Polihroniade.
Sursa: realitatea.net
Veste bună pentru români, inclusiv pentru cei din R. Moldova: Austria anunţă că este de acord cu aderarea deplină a Bulgariei şi României la Schengen
Postul vamal Leușeni, modernizat cu sprijinul UE: Drum de acces a fost reabilitat, pavilioane pe sensul de intrare în republică - construite, iar clădirea administrativă - reparată
Pașapoarte sau permise de conducere false, chipurile emise de state UE, la preț de 3 200 de lei fiecare: Patru bărbați din R. Moldova riscă până la șapte ani de pușcărie