03:46:15 16.07.2018
 
Stiri

AREST la Primărie: Secretarul consiliului local, afaceri cu terenuri publice de aproape un milion de lei

Anticorupție 07.12.2017 10:01 Vizualizări1995 Autor: Ziarul National
AREST la Primărie: Secretarul consiliului local, afaceri cu terenuri publice de aproape un milion de lei

Suburbia Chișinăului, Bubuieci, a rămas în ultimii ani fără câteva terenuri pentru construcții în valoare de aproape un milion de lei. Acestea au ajuns pe numele unor persoane străine, care le-au încredințat secretarului Consiliului local. Ultimul le-a vândut imediat.

Centrul Național Anticorupție (CNA) anună că l-a reținut pe secretarul Consiliului primăriei Bubuieci şi pe un complice de-al său, bănuiţi că ar fi deposedat abuziv administraţia publică locală de patru terenuri pentru construcţie, prejudiciind primăria cu aproximativ un milion de lei.

Potrivit anchetei, secretarul Consiliului ar fi identificat patru loturi, care aparţineau Primăriei şi care urmau a fi repartizate unor localnici. Pentru a beneficia din această afacere, secretarul, împreună cu alţi complici, ar fi căutat persoane din alte localităţi ale ţării, numele şi prenumele cărora corespundeau cu datele de identificare ale adevăraţilor solicitanţi de terenuri, incluşi în lista pentru obţinerea loturilor pentru construcţie. După ce au intrat în posesia loturilor, beneficiarii ar fi făcut procuri generale pe numele secretarului Consiliului, iar ulterior acesta le-ar fi vândut. Suma cadastrală a bunurilor menţionate este de peste 700 000 de lei.Seceretarul Consiliului de la Bubuieci este cercetat penal pentru abuz de serviciu și riscă de la doi la șase ani de închisoare sau o amendă de până la 117 500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Ieri, ofiţerii anticorupţie au efectuat percheziţii la domiciliile secretarului Consiliului, inginerului pentru reglementarea regimului funciar al primăriei Bubuieci, dar şi la alte persoane vizate în dosar. Tot ieri, procurorii l-au audiat şi pe primarul comunei Bubuieci. Secretarul Consiliului şi complicele acestuia se află în custodia CNA, fiind reţinuţi pentru 72 de ore.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

09.07.2018 09:16 Nicolae Negru Plahotniuc strâns cu ușa, Dodon ascuns

06.07.2018 09:19 Nicolae Negru Implacabila rezoluție a Parlamentului...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md