13:21:59 25.09.2023
Stiri

Anatol Șalaru: „Cineva este interesat să DEZBINE PL. Dreapta s-a PRĂBUȘIT, dar partidul are șansa să renască”

Politică 06.12.2016 10:22 Vizualizări4099 Autor: Ziarul National
Anatol Șalaru: „Cineva este interesat să DEZBINE PL. Dreapta s-a PRĂBUȘIT, dar partidul are șansa să renască”


Ministrul Apărării, Anatol Șalaru, care este și vicepreședintele Partidului Liberal (PL), spune că nu vrea să intre într-o confruntare cu președintele formațiunii Mihai Ghimpu, dar subliniază că e nevoie de oameni noi în conducerea partidului aflat la guvernare.

Șalaru a declarat, ieri-seară, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la Pro TV, că nu a vorbit de mai mult timp cu șeful lui de partid, adăugând că relațiile tensionate dintre el și Mihai Ghimpu sunt alimentate și de cei care sunt interesați să dezbine PL.

„Mihai Ghimpu nu are un caracter ușor, dar eu rămân în PL, nu am de gând să părăsesc partidul. Nu vreau să plec din partidul în care eu sunt pe aceeași lungime de undă cu oamenii de acolo. Eu am relații strict politice cu Mihai Ghimpu. Avem o relație de lucru, iar pe oameni nu ar trebui să-i intereseze altceva. Sunt oamenii care vor să dezbine partidul din interior, să provoace certuri”, a explicat ministrul.

Acesta mai spune că nu a avut intenția să candideze la funcția de președinte din partea PL, chiar dacă însuși Mihai Ghimpu a spus în cadrul unei emisiuni că ar fi un potențial candidat. „PL l-a propus pe Mihai Ghimpu și eu l-am votat. Eu nu sunt pregătit pentru a candida pentru funcția de președinte. Eu am și spus că trebuie să candideze președintele partidului. Că nu a fost înregistrat un rezultat bun, asta e altceva. În aceste alegeri electoratul a dat dovadă de coeziune și a votat cu Maia Sandu. Poate era o opțiune ca Mihai Ghimpu să se retragă, dar eu nu am fost de acord cu asta. Nu sunt de acord cu afirmația președintelui partidului că, în cazul în care candidam eu, atunci luam mai puține voturi ca Ana Guțu. Poate luam mai mult sau mai puțin ca Mihai Ghimpu, nu putem ști asta. E adevărat că situația s-a schimbat foarte mult după retragerea lui Marian Lupu”, a menționat Șalaru.

În același context, ministrul liberal crede că formațiunea din care face parte trebuie să întreprindă de urgență ceva pentru ca să acceadă în Parlament la alegerile din 2018. „După aceste alegeri, dreapta practic s-a prăbușit. De aceea, PL are șansa să renască, deoarece cetățenii au nevoie de noi. Dacă membrii PL vor ca partidul să rămână în formă și să crească, atunci partidul trebuie să convoace un congres și să facă o analiză serioasă și să ia decizii. Noi trebuie să aducem oameni noi, să-i propunem în față. Partidele în R. Moldova sunt ca niște SRL-uri, dar trebuie să schimbăm asta. În rândul PL sunt oameni foarte capabili, inclusiv Mihai Ghimpu. Dânsul nu poate fi eliminat din viața politică, dar în același timp trebuie să vină oameni noi”, a adăugat acesta.

Amintim că, după alegerile prezidențiale, Anatol Șalaru și Mihai Ghimpu au făcut un schimb dur de replici pe marginea rezultatului obținut de liberali, lucru care a alimentat zvonurile privind o posibilă ruptură în PL.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md