13:34:58 19.05.2024
Stiri

Anatol Șalaru ar fi fost ÎNDEPĂRTAT de Traian Băsescu și din acest motiv nu ar fi participat la lansarea lui Codreanu în cursa electorală. Un apropiat al fostului președinte CLARIFICĂ situația

Politică 11.04.2018 16:20 Vizualizări3731 Autor: Ziarul National
Anatol Șalaru ar fi fost ÎNDEPĂRTAT de Traian Băsescu și din acest motiv nu ar fi participat la lansarea lui Codreanu în cursa electorală. Un apropiat al fostului președinte CLARIFICĂ situația privesc.eu


Președintele Partidului „Mișcarea Populară”, Eugen Tomac, susține că fostul primar Dorin Chirtoacă ar spune un neadevăr atunci când afirmă că ex-președintele României, Traian Băsescu, i-ar fi spus că o să-l îndepărteze pe liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, din fruntea formațiunii, deoarece nu ar avea încredere în el.

„E o speculație care nu are un pic de adevăr. Traian Băsescu e președintele de onoare al PUN. Nu e președinte în acte, pentru că Igor Dodon a emis acel decret prin care i-a fost anulată cetățenia R. Moldova. În sânul partidului nu există probleme. Această chestiune o pun pe seama unei mici răutăți din partea domnului Chirtoacă, care nu-și avea rostul”, a declarat Tomac, în cadrul unei emisiuni televizate.

De asemenea, deputatul de la București a explicat de ce nu a fost prezent liderul din acte al PUN la lansarea lui Constantin Codreanu în cursa electorală pentru Primăria Chișinău.

„Lucrurile sunt foarte simple. Președintele Băsescu a dorit ca în preajma domniei sale să fie tânăra generație de politicieni. Politicieni pe care îi formează și acei tineri de la mișcarea unionistă, care și-au declarat susținerea pentru candidatul în care cred. A încerca acum să arunci cu un soi de neîncredere este o copilărie. Eu nu cred că a existat o asemenea discuție între Dorin Chirtoacă și Traian Băsescu. Eu înțeleg că ei au fost colegi (Chirtoacă și Șalaru n.r.), că au fost unele neînțelegeri, dar cred că oamenii politici trebuie să lase la o parte chestiunile care îi despart, în cazul în care vor să se pună în slujba binelui comun”, a precizat Eugen Tomac.

În alt context, președintele PMP consideră că atât candidatul Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, cât și actualul primar interimar, Silvia Radu, nu au șanse să acceadă în turul II la alegerile locale din 20 mai. „Eu cred că locuitorii municipiului Chișinău vor da un vot pentru a scrie istorie. Acest vot trebuie de dat pentru Constantin Codreanu, un candidat foarte pregătit. Valeriu Munteanu vrea să salveze ce se mai poate salva din PL. Dânsul nu poate transfera din credibilitatea puternică pe care o are Dorin Chirtoacă. Eu cred că, pentru binele Chișinăului, partidele politice vor trebui să analizeze ce e mai bine pentru R. Moldova. Din păcate, partidele politice au refuzat dialogul cu Traian Băsescu în vederea înaintării unui candidat unic”, a mai adăugat Eugen Tomac.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md