02:57:32 29.05.2020
 
Stiri

Analist de la Bucureşti, despre 30 de ani de la CĂDEREA zidului Berlinului: „Te-ai fi așteptat ca ei să înțeleagă cel mai bine situația R. Moldova și a României... Nemții ajută la crearea unui nou „zid” - națiunea civică moldovenească"

Politică 09.11.2019 11:22 Vizualizări3385 Autor: Ziarul National
Analist de la Bucureşti, despre 30 de ani de la CĂDEREA zidului Berlinului: „Te-ai fi așteptat ca ei să înțeleagă cel mai bine situația R. Moldova și a României... Nemții ajută la crearea unui nou „zid” - națiunea civică moldovenească


Fostul consilier al preşedintelui Traian Băsescu, analistul politic Cristian Hriţuc, consideră că Germania, care alături de Rusia a girat guvernarea PSRM - ACUM, trebuie să realizeze măcar în al 12-lea ceas că „planurile pe care le-a avut în R. Moldova sunt proaste și nu vor da rezultate".

„Germania celebrează 30 de ani de la căderea zidului. Te-ai fi așteptat ca ei să înțeleagă cel mai bine situația Moldovei și a României. Acum 30 de ani s-a gasit breșa. Gorbaciov a cedat. SUA a făcut jocul și azi nemții pun o statuie în memoria lui președintelui Ronald Reagan, cel care a făcut posibilă dărâmarea „Imperiului Răului”. Nemții s-au reunificat și statele din Estul Europei au ieșit din sfera de influență rusă. URSS s-a destrămat. Astăzi, din păcate, în multe privințe, Germania preferă să meargă braț la braț cu Federația Rusă în loc să păstreze și să dezvolte parteneriatul cu SUA", scrie Hriţuc într-o postare pe Facebook.

Potrivit analistului de la Bucureşti, în R. Moldova nemții ajută la crearea unui nou „zid”, care nu este din piatră.

„Zidul se numește națiunea civică moldovenească. Din păcate, nu realizează că este un proiect mort oricât s-ar chinui. Odată cu eliberarea pașapoartelor românești, odată cu oferirea posibilității ca moldovenii să circule liber în Europa, s-a pornit un proces greu de oprit. Cei care pleacă din Moldova știu și ei că plecarea echivalează cu o ”evadare”. Evadează dintr-un teritoriu care este la granița Europei. Lasă în urmă un teritoriu pustiu, un stat eșuat, care nu are garanția că se va integra vreodată în UE. Moldova nu este o țară. Națiunea Civică nu va putea fi construită atât timp cât moldovenii vor avea posibilitatea să își redobândească cetățenia, dar posibilitatea ca Moldova să rămână un teritoriu pustiu cu câteva orașe mari în care să se concentreze populația, este realizabil", menţionează acesta.

Sursa citată speră că, poate și în al 12 ceas, Germania ar putea realiza că planurile pe care le-a avut în Moldova sunt proaste și nu vor da rezultate.

„”Imperiul răului” nu s-a transformat într-un actor frecventabil. Doar și-a rafinat metodele, le-a adaptat la nivelul acestor ani, iar toate imixtiunile pe care le-au făcut în procesele democratice ale țărilor din vest, precum și intrarea în Crimeea dovedesc acest lucru", a conchis Cristian Hruţuc.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

22.05.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Numai protejându-l p...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md