23:06:35 21.01.2019
 
Stiri

Afacere ileglă cu terenuri publice din regiunea Grădinii Zoologie din Chișinău: Zeci de mii de euro încasate, iar persoana a dispărut cu tot cu bani

Anticorupție 12.09.2018 10:39 Vizualizări1373 Autor: Ziarul National
Afacere ileglă cu terenuri publice din regiunea Grădinii Zoologie din Chișinău: Zeci de mii de euro încasate, iar persoana a dispărut cu tot cu bani

O femeie din Chișinău a decis să câștige bani pe seama unui bărbat de la care a luat zeci de mii de euro pentru a-i facilita obținerea mai multor terenuri din capitală, dar a dispărut cu tot cu bani și fără a se ține de cuvânt.

Potrivit procurorilor, în anii 2011 – 2012, inculpata a pretins şi primit de la un bărbat 24 de mii de euro, promițându-i acestuia că poate influenţa persoane publice din cadrul Primăriei capitalei şi Ministerului Construcţiilor ca să-i „aranjeze” obţinerea în proprietate a patru terenuri, a câte 6 ari fiecare, toate amplasate în regiunea Grădinii Zoologice din Chișinău.

De asemenea, femeia promitea şi schimbarea destinaţiei loturilor - din agricolă în terenuri pentru construcţii.

Mai bine de cinci ani bărbatul a tot aşteptat să obţină terenurile, iar inculpata inventa diverse pretexte. La un moment dat, aceasta a dispărut cu tot cu bani. Anul trecut, bărbatul tras pe sfoară s-a adresat organelor de drept, iar inculpata a fost reţinută.

Aceasta a fost condamnată recent pentru trafic de influenţă și a fost obligată să achite o amendă penală de 200 de mii de lei. De asemenea, instanţa a dispus încasarea de la inculpată în folosul statului a sumei de 24 de mii de euro.

Sentinţa este cu drept de atac.


Merită și prietenii tăi să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md