10:56:50 04.12.2022
Stiri

Aeroportul Internațional Cahul SE VINDE la un preț de nimic

Economie 12.02.2014 16:58 Vizualizări2101 Autor: Stela Mihailovici


Aeroportul Internațional Cahul SE VINDE la un preț de nimic flux.md

Consiliul Raional Cahul este gata să vândă cu 3,5 milioane de lei pachetul de acțiuni pe care-l deține la Aeroportul Internațional Cahul. Deși cele 100 de hectare de pâmânt și imobilele pe care le are aeroportul sunt vândute la un preț de nimic, agenții economici nu sunt interesați de ofertă.

Bunurile instituției au fost evaluate de reprezentanții Direcției economie din cadrul Consiliului raional Cahul care au cerut ajutorul unor experți de la Chișinău. Deși autoritățile locale anunțau în luna septembrie că ar putea obține circa 15 milioane de lei din vânzarea celor 49% din acțiunile Aeroportului Cahul, în final costul a fost evaluat la 3,5 milioane de lei.

„Chiar și așa nu găsim investitori. Aeroportul nu mai este atractiv. Au fost agenți economici din Italia și din Franța și s-au uitat, dar după asta nu ne-am mai contactat și am rămas la faza de discuții”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL președintele raionului Cahul, Avram Micinschi.

Alesul local a adăugat că procesul de privatizare este îngreunat și din cauza litigiului pe care Consiliul raional îl are cu investitorul german care deține celelalte 51% din acțiuni în cadrul aeroportului. „Noi avem un proces de judecată la Curtea Supremă de Justiție. Agentul economic ne cere să-i întoarcem zece milioane de lei pentru investițiile pe care le-a făcut în 2004 și au rămas nerecuperate. Le-am înaintat propunerea noastră, să preia pachetul nostru de acțiuni și să devină unicii proprietari ai aeroportului, dar au refuzat. Insistă să obțină zece milioane de lei”, a explicat Avram Micinschi.

Precizăm că, în 2012, experții Băncii Mondiale, în comun cu reprezentanții Guvernului la Chișinău, au realizat un raport privind situația aeroporturilor din republică. Specialiștii au ajuns la concluzia că Aeroportul Internațional Cahul ar avea nevoie de investiții de cel puțin 36 de milioane de euro pentru a deveni funcțional. Cel mai mult s-ar cheltui pentru amenajarea terminalului de pasageri și a pistei de decolare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri
04.12.2022 10:13 0 Simion vrea dragoste pe bani

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md