Adevărul despre roșiile cu ţugui! Ce sunt, de fapt
În ultimii ani, piețele din România sunt invadate cu roșii al căror format nu era cunoscut. Este vorba despre acel țugui despre care cercetătorii trag un semnal de alarmă, din cauza folosirii substanțelor chimice în exces pentru a ajunge la o coacere rapidă.
„Apariția acestui țugui în zona vârfului fructului indică faptul că fructul a fost stimulat și prin stimulare repetată el s-a acumulat”, declară un specialist în legumicultură, potrivit agrointel.ro.
În cazul roșiilor cu chimicale apare un spațiu între miez și coajă. Roşiile cu moţ sunt cele mai periculoase, pentru că sunt tratate cu mult ETREL, moţul fiind chiar o malformaţie a fructului.
Acesta ascunde, de altfel, mult erbicid. Țuguiul se formează din cauza folosirii în exces a unei substanțe chimice.
Sursa: realitatea.net
Cetățenii R. Moldova, invitați să participe la Noaptea Europeană a Muzeelor, ediția a XX-a: Târg al meșterilor populari, concerte, tur de ciclism și ateliere, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, cu intrare liberă
PREMIERĂ // Forum dedicat liberalizării pieței de gaze naturale, organizat în R. Moldova: Peste 100 de reprezentanți ai autorităților publice din R. Moldova și România, Comunității Energetice, operatori de sistem și traderi, reuniți la Chișinău
DOC // Procuratura Anticorupție confirmă VERIDICITATEA scrisorii trimise de Veronica Dragalin mai multor instituții publice, care a determinat demisia membrei Comisiei pre-vetting, Tatiana Răducan: Ar fi fost omul controversatului Platon