00:40:42 24.06.2024
Stiri

Actrița ÎNDRĂGITĂ de la Bollywood care a creat fenomenul #MeToo în India

Monden 15.10.2018 12:03 Vizualizări2279 Autor: Ziarul National


Actrița ÎNDRĂGITĂ de la Bollywood care a creat fenomenul #MeToo în India sursa: google.ro

O îndrăgită actriță de la Bollywood a povestit cum a fost hărțuită, iar asta a aruncat în aer cinematografia indiană. Tanushree Dutta – fost model dar și actriță – a lansat o serie de acuzații împotriva celebrului actor Nana Patekar. Vedeta bollywoodiană, în vârstă de 34 de ani, susține că Patekar a avut un comportament inadecvat în timpul filmărilor unei comedii romantice în anul 2008.

La momentul respectiv, nu a fost depusă nici o plângere. Dar după declanşarea campaniei feministe #MeToo anul trecut, Tanushree Dutta a luat măsuri și a mers sâmbătă să depună în mod oficial plângere.

„Dutta a venit la secţia de poliţie noaptea trecută pentru a depune o plângere scrisă”, a declarat inspectorul poliţiei din Mumbai, Shailesh Pasalwar, pentru AFP. „Investigăm cazul”, a adăugat el.

Actrița de la Bollywood se teme că acuzațiile sale vor fi ascunse din nou sub covorul roșu. Prima dată când Tanashree Dutta l-a acuzat pe Nana Patekar de hărțuire sexuală în urmă cu un deceniu, cazul său a fost ignorat.

Actrița susține că a primit amenințări din partea apropiaților lui. Săptămâna trecută, actrița a vorbit din nou de acele acuzații într-un interviu, la un an după ce cazurile de comportament inadecvat au zguduit Hollywood-ul. De data aceasta, mărturisirile ei au stârnit simpatia publicului și au pornit mișcarea MeToo în India.

Actorul Nana Patekar neagă acuzațiile de hărțuire. Avocatul artistului nu a fost disponibil pentru comentarii imediat, însă acesta a declarat în urmă cu mai mult timp că acuzațiile false vor fi întâmpinate de măsuri legale.

Sonam Kapoor Ahuja îndeamnă colegele de breaslă să vorbească deschis. Aceasta susține că multe dintre colegele sale au fost hărțuite sau intimidate pe platourile de filmare. ,,Dacă nu le încurajăm să își facă auzită vocea și, în loc de asta, le demonizăm și le chestionăm, cum vor deveni victimele acestea niște supraviețuitoare? Lăsați-le să vorbească liber! Rămâneți alături de ele!”, a scris aceasta într-o postare pe Twitter.

Încurajată de această mișcare, cântăreața indiană Sona Mohapatra și-a făcut curaj și a mărturisit că a fost hărțuită de producătorul de muzică de film Kailash Kher. Iar aceasta nu e singura acuzație împotriva lui. O jurnalistă – care nu a dorit să-și dezvăluie numele – susține că și ea a fost victima lui Kher.

Sursa: tabu.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md