16:24:48 12.07.2020
 
Stiri

SONDAJ // Unul din trei angajaţi ONU au fost hărţuiţi sexual în ultimii doi ani

Știri 17.01.2019 12:20 Vizualizări857 Autor: Ziarul National
SONDAJ // Unul din trei angajaţi ONU au fost hărţuiţi sexual în ultimii doi ani Sursa: adevarul.ro


O treime dintre persoanele angajate la ONU au fost victimele hărţuirii sexuale în ultimii doi ani, conform unui raport al organizaţiei.
Sondajul online, efectuat de Deloitte în noiembrie, a fost completat de 30.364 de persoane de la ONU şi agenţiile sale – 17% dintre cei eligibili. Într-o scrisoare transmisă staff-ului, secretarul general Antonio Guterres a descris numărul de răspunsuri ca fiind „relativ mic”.

„Acest fapt ne spune două lucruri: în primul rând că mai avem mult de muncit până putem discuta deschis despre hărţuirea sexuală şi în al doilea rând că există un sentiment de neîncredere, o percepţie privind lipsa de acţiune şi sentimentul că cei responsabili nu sunt traşi la răspundere”, a afirmat Guterres.

Conform raportului, 21,7% dintre respondenţi au afirmat că au fost subiectul unor poveşti sexuale sau glume ofensatoare, 14,2% au primit remarci ofensatoare privind aspectul lor fizic sau activităţile sexuale iar 13% au fost victimele unor tentative de a-i convinge să intre în discuţii privind subiecte sexuale.

Dintre respondenţi, 10,9% au fost subiectul unor gesturi sau folosirea unui limbaj corporal de o natură sexuală, care i-a ofensat iar 10,1% au fost atinşi în moduri care i-au făcut să se simtă inconfortabil.

Peste jumătate dintre cei care au trecut prin hărţuire sexuală au declarat că s-a întâmplat la birou iar 17% au precizat că s-a întâmplat la un eveniment social, în legătură cu activităţile de la locul de muncă.

Doi din trei hărţuitori au fost bărbaţi.

Doar o persoană din trei a afirmat că a luat măsuri după ce a fost victima hărţuirii sexuale. Guterres a declarat că raportul conţine „unele statistici şi dovezi„ care arată ce este nevoie să se schimbe pentru a face un loc de muncă liber de hărţuire sexuală pentru toată lumea”.

„Ca o organizaţie bazată pe egalitate, demnitate şi drepturile omului, trebuie să fim un exemplu şi să setăm standardul”, a afirmat el.

Sursa: adevarul.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md