12:49:48 24.09.2019
 
Stiri

SONDAJ // Unul din trei angajaţi ONU au fost hărţuiţi sexual în ultimii doi ani

Știri 17.01.2019 12:20 Vizualizări678 Autor: Ziarul National
SONDAJ // Unul din trei angajaţi ONU au fost hărţuiţi sexual în ultimii doi ani Sursa: adevarul.ro

O treime dintre persoanele angajate la ONU au fost victimele hărţuirii sexuale în ultimii doi ani, conform unui raport al organizaţiei.
Sondajul online, efectuat de Deloitte în noiembrie, a fost completat de 30.364 de persoane de la ONU şi agenţiile sale – 17% dintre cei eligibili. Într-o scrisoare transmisă staff-ului, secretarul general Antonio Guterres a descris numărul de răspunsuri ca fiind „relativ mic”.

„Acest fapt ne spune două lucruri: în primul rând că mai avem mult de muncit până putem discuta deschis despre hărţuirea sexuală şi în al doilea rând că există un sentiment de neîncredere, o percepţie privind lipsa de acţiune şi sentimentul că cei responsabili nu sunt traşi la răspundere”, a afirmat Guterres.

Conform raportului, 21,7% dintre respondenţi au afirmat că au fost subiectul unor poveşti sexuale sau glume ofensatoare, 14,2% au primit remarci ofensatoare privind aspectul lor fizic sau activităţile sexuale iar 13% au fost victimele unor tentative de a-i convinge să intre în discuţii privind subiecte sexuale.

Dintre respondenţi, 10,9% au fost subiectul unor gesturi sau folosirea unui limbaj corporal de o natură sexuală, care i-a ofensat iar 10,1% au fost atinşi în moduri care i-au făcut să se simtă inconfortabil.

Peste jumătate dintre cei care au trecut prin hărţuire sexuală au declarat că s-a întâmplat la birou iar 17% au precizat că s-a întâmplat la un eveniment social, în legătură cu activităţile de la locul de muncă.

Doi din trei hărţuitori au fost bărbaţi.

Doar o persoană din trei a afirmat că a luat măsuri după ce a fost victima hărţuirii sexuale. Guterres a declarat că raportul conţine „unele statistici şi dovezi„ care arată ce este nevoie să se schimbe pentru a face un loc de muncă liber de hărţuire sexuală pentru toată lumea”.

„Ca o organizaţie bazată pe egalitate, demnitate şi drepturile omului, trebuie să fim un exemplu şi să setăm standardul”, a afirmat el.

Sursa: adevarul.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2019 09:05 Nicolae Negru Când se vor întâlni politicile extern...

20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are șanse să câștige funcția de primar general al Chișinăului la alegerile locale din octombrie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md