14:10:15 05.07.2020
 
Stiri

A votat pentru Guvernul Chicu, dar acum este DEZAMĂGIT de prestația premierului, care nu vede rostul să ceară RETRAGEREA trupelor ruse: „Este de-a dreptul uluitor cum poate un om să-și schimbe atât de radical poziția”

Partide/Comunicate 02.03.2020 16:38 Vizualizări2131 Autor: Ziarul National
A votat pentru Guvernul Chicu, dar acum este DEZAMĂGIT de prestația premierului, care nu vede rostul să ceară RETRAGEREA trupelor ruse: „Este de-a dreptul uluitor cum poate un om să-și schimbe atât de radical poziția” cotidianul.md


Premierul Ion Chicu este criticat pentru că a declarat astăzi că nu vede rostul „declarațiilor tari” în privința retragerii trupelor rusești din stânga Nistrului. Mai mult, premierul a făcut o analogie între retragerea trupelor rusești și furtul miliardului din sistemul bancar. Criticile i-au fost aduse de liderul grupului „Pro - Moldova”, Andrian Candu, cel care în noiembrie a votat pentru învestirea Guvernului Chicu.

„Este de-a dreptul uluitor cum poate un om să-și schimbe atât de radical poziția. Or, actualul premier Ion Chicu era membru al Guvernului atunci când noi depuneam eforturi să atragem de partea noastră comunitatea internațională pentru a determina Federația Rusă să-și respecte angajamentele internaționale și să-și retragă armata și munițiile de pe teritoriul țării noastre”, a menționat Candu.

Candu mai spune că era convins că Ion Chicu e de partea „poporului R. Moldova”, dar a greșit.

„Atunci credeam că și el este de partea noastră. Astăzi constat însă cu regret că domnia sa nu era de partea noastră și nici a poporului R. Moldova, ci de partea puterii și că opinia sa se schimbă odată cu schimbarea puterii, chiar dacă ajunge să promoveze total opusul a ceea ce promova anterior. Cel puțin astăzi, când comemorăm 28 de ani de la declanșarea războiului de la Nistru, ar fi putut manifesta un pic de decență, măcar din respect pentru oamenii care au murit, uciși de gloanțele ocupanților, care nu au plecat nici până astăzi și cărora el le ia apărarea prin această atitudine.

Încercarea sa de a face o paralelă cu furtul miliardului este total deplasată. Subiectul staționării ilegale a unei armate străine pe teritoriul nostru național ar trebui să-l preocupe, în primul rând pe el, în virtutea funcției pe care o deține”, a adăugat Candu.

Întrebat astăzi când va cere retragerea trupelor străine de pe teritoriul R. Moldova, Ion Chicu a spus că „retragerea oricăror trupe de te teritoriul țării e prima sarcină oricărui stat”.

„Țara trebuie să rămână fără trupe străine. S-a cerut de mii de ori, se cere, dar pe de altă parte se fura miliardul. Ați văzut ce declarații frumoase? Dar în 2014 când se fura miliardul nu se cerea retragerea armatei rusești. Să ne rezolvăm ca alte state aceste întrebări. În 1956 Austria avea de zece ani armata rusă pe teritoriul său. Trebuie să acționăm diplomatic, cu măsuri gândite, fără demarșuri (demersuri n.r.) care să placă în interior. Nu-i trebuie celui care a declarat ieri să se retragă armata rusă… Dacă se retrage armata rusă și decad alte motive… el nu mai are cu ce ieși în fața dvs. (a presei n.r.). Și lui trebuie să-i amintești cum a furat miliardul. Hai să acționăm unit și o să se retragă toți. noi trebuie să facem ca să se retragă, iar declarațiile tari sunt inutile. Trebuie să cerem asta în orice format, să negociem retragerea armatei ruse”, a punctat prim-ministrul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md