04:58:28 22.02.2020
 
Stiri

Vreți să fiți ACTORI într-un film turnat în R. Moldova? Îmbrăcați haine medievale și mergeți sâmbătă la Cărbuna, raionul Ialoveni!

Monden 25.09.2019 18:00 Vizualizări1507 Autor: Ziarul National
Vreți să fiți ACTORI într-un film turnat în R. Moldova? Îmbrăcați haine medievale și mergeți sâmbătă la Cărbuna, raionul Ialoveni!


Satul Cărbuna din raionul Ialoveni va fi transformat sâmbătă, pe 28 septembrie curent, într-un platou de filmare unde actori vor fi locuitorii satului și 160 elevi de la șapte licee din împrejurimi. Aceștia vor reprezenta oștile Moldovei, dar și ale dușmanilor într-o peliculă ce reconstituie un eveniment istoric - bătălia de la Lacul văduvei.

Oranizatorii anunță că la filmări poate participa sau asista orice persoană fascinată de perioada medievală cu unica condiție de a veni la acest eveniment în veșminte medievale sau porturi tradiționale.

Reconstituirea reprezintă înscenarea unui eveniment din istoria legendară a Moldovei care s-a petrecul pe acest tărâm în epoca medievală și filmarea acestor scene pentru realizarea unui film artistic despre Legenda Moldovei.

Evenimentul va începe la ora 17.00, iar filmările sunt continuarea celor care au avut loc la finalul celei de a doua ediții a festivalului „Taurul Negru de Cărbuna” pe 17 august 2019, unde în taverna medievală a fost înscenată sărbătorirea majoratului prințesei și întâmpinarea oaspeților ce au venit să ceară mână tinerei domnițe.

Parte a acestei reconstituiri va fi și prestația a două trupe rock: Harmasarul și 1000facez, concertul cărora va acompania bătăliile desfășurate la amurg. Finalul va fi încununat cu sărbătorirea marei victorii și a nuntei prințesei cu invingătorul. La nuntă sunt invități trupa folk Veniti Verdi cu o prestație de muzică medievală și teatrul Bi-polar din Moldova cu un spectacol pregătit de regizoarea Angela Nicolaou împreună cu localnicii din Cărbuna.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md