23:49:42 23.06.2024
Stiri

Voronin, de NERECUNOSCUT: „Uniunea Euroasiatică NU EXISTĂ. Noi nu suntem împotriva integrării europene a R. Moldova”

Politică 22.05.2014 09:10 Vizualizări24200 Autor: Raisa Lozinschi
Voronin, de NERECUNOSCUT: „Uniunea Euroasiatică NU EXISTĂ. Noi nu suntem împotriva integrării europene a R. Moldova”


Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, afirmă că Acordul de Asociere dintre R. Moldova şi Uniunea Europeană „trebuie îmbunătăţit”, fiindcă ar fi fost „scris la Bruxelles şi reprezintă interesul Bruxellesului”.

„Totul trebuie să fie reciproc. Noi nu suntem împotriva modernizării, integrării europene a R. Moldova. Dar de ce se grăbesc europenii? Acest Acord putea să fie semnat şi peste jumătate de an, şi peste un an şi nu se întâmpla nimic”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Liderul comuniştilor a evitat să spună dacă va denunţa acest Acord, care urmează să fie semnat pe 27 iunie curent, dacă ar câştiga alegerile din toamnă. „În orice document este ceva important. Acest Acord trebuie îmbunătăţit”, crede Voronin care i-a solicitat ambasadorului UE la Chişinău Pirkka Tapiola o întâlnire cu toţi ambasadorii din statele europene acreditaţi la Chişinău.

În aceeaşi emisiune, liderul Partidului Comuniştilor a recunoscut că Uniunea Euroasiatică spre care îşi îndeamnă electoratul „nu există”. „Cum să aderăm la ceea ce nu există? Moldova trebuie să fie acolo unde este interesul ei. Trebuie să fim neutri. Trebuie să fim prieteni cu toţi. Eu nu zic să fim ca viţelul blând care suge de la două vaci. Dar trebuie să avem relaţii şi cu partenerii noştri strategici – Federaţia Rusă, Kazahstan”, a declarat Voronin.

Liderul comuniştilor a spus că embargourile impuse de Federaţia Rusă produselor moldoveneşti sunt rezultatul faptului că „actuala guvernare de la Chişinău face prostii”, fără să amintească şi de embargoul din 2006 al Moscovei asupra vinurilor moldoveneşti, atunci când dânsul era preşedintele R. Moldova.

Vladimir Voronin crede că „R. Moldova ar putea ajunge să adere la Uniunea Europeană, dacă aceasta nu se va destrăma”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md