06:19:49 22.10.2021
Stiri

PSRM, pe un BUTOI de pulbere, după ce unii deputați socialiști NU se vor mai regăsi în Parlament din cauza lui Voronin și a oamenilor săi. Voronin – CAP DE LISTĂ al blocului „socialiștilor și comuniștilor”

Actualitate 13.05.2021 12:39 Vizualizări20727 Autor: Ziarul National
PSRM, pe un BUTOI de pulbere, după ce unii deputați socialiști NU se vor mai regăsi în Parlament din cauza lui Voronin și a oamenilor săi. Voronin – CAP DE LISTĂ al blocului „socialiștilor și comuniștilor”


Unii deputați socialiști ar fi nemulțumiți de mariajul dintre Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și Partidul Comuniștilor din R. Moldova (PCRM), deoarece din această cauză nu se vor mai regăsi în viitorul Parlament. Unii dintre membrii Consiliului Republican al PSRM nu au votat ieri pentru a merge împreună cu PCRM la alegeri, deoarece comuniștii nu vor aduce plusvaloare în ceea ce privește rezultatul, susțin unele surse apropiate socialiștilor.

Liderul fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță, a confirmat că nu toți membrii Consiliului Republican au votat pentru crearea blocului cu PSRM pentru alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie curent. Furculiță a precizat că au fost ascultate toate părerile pro și contra, dar decizia a fost luată practic unanim.

„Au fost unii membri care s-au abținut de la vot și nu pentru că au fost împotriva acestei idei, dar pentru că, probabil, nu au fost de acord cu unele aspecte”, a spus precizat Furculiță la o emisiune de la NTV Moldova.

Totodată, sursele portalului Dosar Media afirmă că fostul președinte Igor Dodon ar mai fi făcut o cedare la insistența lui Voronin. Comunistul ar urma să fie primul pe lista blocului „socialiștilor și comuniștilor”, iar Igor Dodon - al doilea.

„Dodon a acceptat cu greu una dintre multiplele condiții ale lui Voronin, ca acesta să fie cap de listă, iar locul doi îi revine lui Dodon. Lista va începe cu doi foști președinți de țară. Mai sunt și alte condiții înaintate, care nu ar fi fost agreate de mai mulți membri din conducerea PSRM, cum ar fi prezența impunătoare, practic egală, a persoanelor delegate de PCRM la funcția de deputați. E umilitor pentru Dodon, care încă vrea să creeze impresia că e important”, scrie sursa citată.

Amintim că reprezentanții PSRM și ai PCRM au depus la Comisia Electorală Centrală documente cu privire la înregistrarea blocului electoral al „socialiștilor și comuniștilor”, după ce Dodon și Voronin au semnat miercuri, pe 12 mai, acordul de constituire a acestuia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md