03:07:26 22.05.2018
 
Stiri

Vițeii molotoveni de pe puntea dintre Est și Vest

Politică 17.12.2017 12:40 Vizualizări1243 Autor: Ziarul National
Vițeii molotoveni de pe puntea dintre Est și Vest
Trustia, elegii politikoase

Un sfert de secol molotovenii au trăit cu gândul că trebuie să fie șmecheri ca vițeii sau mieii blânzi, fiindcă vițelul blând suge la două vaci, iar mielul blând – la două oi. Și viceversa. A fost ideea zootehnicienilor căpiați de independență, pomenindu-se, fără voia lor, în afara cuștii sovietice. Numai că – ghinion! – nici Europa, nici Rusia nu doreau să fie vaci sau oi mulgătoare pentru molotveni. Deși laptele jinduit nu curgea, noi am tot perseverat, am tot perseverat în exercițiul suptului liber, conștiincios, căci atunci când își dorește ceva, molotoveanul nostru este perseverent ca un platero jimenezian.

Nu demult, cordonatorul executiv a venit cu o altă idee salvatoare, lansând-o în presa americană mai întâi, ca să o citească și președintele Trump. Molotovenii, a anunțat el, doresc ca republicuța lor să fie o punte între Occidentul sofisticat, depravat și sătul ca un hamburger cu coca-cola, și Rusia inocentă, candidă și pură ca vodka Stalynskaya. Trump a zâmbit pe sub mustăți, iar Putin l-a dat pe Plahotniuc în căutare generală, căci rușilor obișnuiți să călătorească cu tancul nu le-a plăcut să plătească banderoviștilor români pentru trecere în Europa. Ideea punții era cât pe ce să moară, dar zilele trecute a salvat-o Dodonul nostru, propunând ca puntea Republica Molotova dintre Orient și Occident să fie construită din aur.

Din aur care e la mare căutare printre vipurile pravoslavnice, căci îl folosesc pentru cupole și acoperișuri.

Acum stau și mă gândesc ce e mai bine: să perseverăm în exercițiul sugativ, cu răbdarea noastră tradițională, sperând că laptele (și mierea) vor curge odată și odată, sau să așteptăm până ce milioanele de ruși vor merge, fără tancuri, în excursie spre Elveția, pe urmele lui Lenin, și ne vor plăti pentru aceasta?

Al vostru chilipirgiu, chirpic, Ion Buraga
Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Licu 17.12.2017 17:41

Ceea ce este important de reținut este că întradevăr se știe foarte bine în Rusia, SUA si UE despre acest joc la 2 capete destul de oribil si care creează scârbă (mai ales la ruși). Din păcate încă este acceptat pentru că nu este încă un Plan pentru RM - stat muribund. RO nu acceptă incă un stat să i se alăture in condițiile a 50% contra unirii nici măcar 30% nu ar fi de ajuns dar mult mai puțin. UE nu va accepta vreodată un membru de teapa RM și nu numai datorită Transnistriei (RM rămâne mafiot și incă promotor al tezelor sovieto-țariste in mod jalnic gen limba de stat in Constituție și existența maldavanilor și a mancurților). Dupa aproape 30 ani s-a ajuns din nou cu unul ca Dodon (și ales așa zis popular). Asta dă un semn de întrebare a sănătății mentale a celor care pot vota. S-a ajuns mai rău ca in 1989. Rusia nici atât nu dorește. Interesul Rusiei ese in a menține destabilizare totală prin RM dacă se poate și a ajuta in acest fel Transinsitria (singurul lor interes eventual). Este in general dezgustător această imagine de vițel la 2 vaci mai ales că este foarte vizibil, și se știe foarte bine acest joc duplicitar. RM este și rămâne pe perfuzii , momentul în care se vor tăia va fi și sfârșitul acestei așa zise statalități de 2 bani create intradevăr din interese obscure si mafiote și care crează o imagine jalnică asupra unei populații care parcă nu se mai trezeste din mahmureala sovieto-țaristă.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

16.05.2018 10:40 Vasile Gârneț Fragmente de jurnal – „Moartea lui St...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md