14:09:42 19.05.2024
Stiri

VIDEO / Ștefan Bănică Senior, poveste de viață impresionantă! Juniorul: „Pe scenă nu ținea cont că eu sunt fiul lui!”

Monden 24.02.2017 19:02 Vizualizări3667 Autor: Ziarul National
VIDEO / Ștefan Bănică Senior, poveste de viață impresionantă! Juniorul: „Pe scenă nu ținea cont că eu sunt fiul lui!” Sursa: spynews.ro


Ştefan Bănică Senior, poveste de viaţă fascinantă! Iată câteva detalii neştiute din trecutul amoros al marelui artist. Totul despre iubirile secrete, dar şi despre relaţia cu fiul său. A trăit într-o viaţă cât alţii în zece!

Ştefan Bănică Senior rămâne unul dintre cei mai talentaţi artişti ai României. A văzut lumina zilei în Bărăgan, într-o căsuţă modestă din târgul de pe malul Borcei. Locuinţa există şi astăzi la Călăraşi, însă aproape nimeni nu ştie că acolo s-a născut Ştefan Bănică senior.

A fost fiul lăutarului Drăgan Constandache Bănică, Ştefan Constantin Bănică, pe numele său întreg, s-a născut la 11 noiembrie la Călăraşi. Familia artistului s-a mutat la Bucureşti, iar copilul Bănică, având înclinaţii artistice, a cântat în corul de copii de la radio, a jucat in spectacole de teatru pentru şcolari.

A absolvit Institutul de Teatru din Capitală în 1955, şi în timpul studenţiei făcea figuraţie la teatrele bucureştene. Talentul actoricesc al lui Ștefan Bănică a fost remarcat de marele actor Radu Beligan.

Pe scena Teatrului Bulandra a evoluat alături de mari nume ale scenei românești. Opera sa e savurată oricând, indiferent de vârstă, fie că vorbim de vreo piesă de teatru, film sau melodie. A jucat milioane de roluri, dar cele mai spectaculoase au fost rolurile alături de Stela Popescu.

Prietenii îl descriau ca pe un tip molipsitor, era capabil sa interpreteze orice rol nu numai că juca pe scena de teatru sau făcea spectacol pe platoul de filmare, dar era şi un talentat cântăreţ.

Sanda Liteanu este femeia care l-a făcut tată pentru prima dată. Jurnalistă de profesie, Sanda şi Ştefan Bănică l-au adus pe lume pe Ştefan Bănică junior pe data de 18 octombrie 1967.

Din nefericire, povestea lor de dragoste s-a terminat încă de când juniorul era doar un copil. Ştefan a rămas alături de mama lui. A fost crescut de bunici, iar tatăl său şi-a refăcut viaţa alături de o altă femeie cu care a avut un al doilea băiat: Alexandru Bănică, care a murit, în 2000 în urma unui accident de circulaţie.

Cea mai neagră zi din viaţa lui Ştefan Bănică Junior rămâne 27 mai 1995, ziua în care tatăl său a urcat la ceruri.
Marele artist îşi doarme somnul de veci într-un colţ al cimitirului Reînvierea din Capitală. La mormântul cochet, din marmură albă, Ştefan Bănică Junior merge an de an să îi aprindă o lumânare tatălui său.

Video aici!

Sursa: spynews.ro


Top stiri
19.05.2024 10:33 407 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md