03:35:35 03.03.2024
Stiri

VIDEO // Noi IMAGINI cu Igor Dodon. Acesta îi dictează lui Iaralov cum trebuie să arate documentul de FEDERALIZARE, pe care îl vor rușii: „Kozak așa mi-a dictat”

Politică 11.06.2019 12:57 Vizualizări94344 Autor: Ziarul National
VIDEO // Noi IMAGINI cu Igor Dodon. Acesta îi dictează lui Iaralov cum trebuie să arate documentul de FEDERALIZARE, pe care îl vor rușii: „Kozak așa mi-a dictat” Captură


Postul de televiziune al democraților, Publika, prezintă astăzi noi imagini, înregistrate pe 7 iunie, la amiază, în care apar președintele Igor Dodon și vicepreședintele Partidului Democrat, Serghei Iaralov.

În aceste imagini este surprins momentul în care Igor Dodon îi dictează lui Iaralov prevederile unui document secret, care prevedea inclusiv federalizarea R. Moldova.


„Eu cred că noi trebuie să semnăm cu Plahotniuc un acord confidențial, să scriem: Dodon Igor și Plahotniuc Vladimir. Pe fiecare pagină de semnat. Și noi trebuie să-l semnăm confidențial și, la final, trebuie să fie trimitere că: în privința punctelor cutare și cutare, în documentul public, va fi următoarea formulare, avem un singur punct, pe lângă ministere”, spune Dodon în înregistrare.

Acesta a continuat: „La final trebuie să fie scris că, în privința punctului cutare, de pe prima pagină, în documentul public va fi următoarea formulare. Și iată care e formularea: de întreprins eforturi comune pentru reîntregirea țării, în baza acordării regiunii transnistrene a unui statut special în componența R. Moldova, care prevede ample atribuții legislative și executive în domeniile politic, economic și social-cultural. Kozak așa mi-a dictat, când i-am spus că nu putem scrie federalizare. Îmi pare că e bine…”

Iaralov i-a transmis președintelui că ar lăsa doar „statut special...” în ceea ce privește Transnistria.

„Serioga, asta e principial, eu doar nu... Și acolo unde am scris negocieri trilaterale, adaugă: în scopul păstrării relațiilor comercial-economice cu Federația Rusă și cu țările CSI. E logic. Scrie. Și lăsăm cum am scris de la început despre sistemul proporțional (de vot - n.r.). Asta e coordonat deja. Către următoarele alegeri parlamentare de discutat posibilitatea schimbării sistemului de vot în proporțional. Punct. Asta e coordonat cu Kozak”, mai spune Dodon.

De menționat că, anterior, au mai fost publicate înregistrări în care apare Vlad Plahotniuc și Igor Dodon. Potrivit acestor înregistrări, Igor Dodon ar condiționa o eventuală coaliție dintre PD – PSRM prin semnarea unui acord secret, care prevede federalizarea R. Moldova.

Ieri, Dodon nu a negat veridicitatea înregistrărilor audio, dar a lăsat să se înțeleagă că acesta ar fi fost „un joc” coordonat cu serviciile secrete rusești.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md