12:13:27 27.10.2021
Stiri

VIDEO // Președintele României, Klaus Iohannis, este așteptat la Chișinău de Ziua Națională a României: „TELEGRAMA a fost trimisă. În primul mandat nu a fost în R. Moldova. Ni s-a explicat că nu a fost o INVITAȚIE…”

Știri 28.11.2019 11:50 Vizualizări5272 Autor: Ziarul National
VIDEO // Președintele României, Klaus Iohannis, este așteptat la Chișinău de Ziua Națională a României: „TELEGRAMA a fost trimisă. În primul mandat nu a fost în R. Moldova. Ni s-a explicat că nu a fost o INVITAȚIE…” captură privesc.eu


Președintele României, Klaus Iohannis, este așteptat la Chișinău pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României. Invitația a fost lansată astăzi de Consiliul director al mișcării unioniste „Sfatul Țării II”, care la 1 decembrie va organiza o manifestație la Teatrul Ginta Latină din municipiul Chișinău.

„Noi am trimis o telegramă președintelui Klaus Iohannis și sperăm că vom avea un răspuns pozitiv. Președintele Iohannis nu a vizitat R. Moldova în primul său mandat. Este un lucru nefiresc. Nouă ni s-a explicat că nu a fost invitat. Dar nu e neapărat ca președintele României să fie invitat de oficialitățile de la Chișinău. Nici Preafericitul Daniel nu a trecut Prutul de când a devenit Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. În același timp, Patriarhul Rusiei, Kiril, a fost în R. Moldova”, a menționat președintele „Sfatului Țării II”, Nicolae Dabija.

Dabija a mai adăugat că la manifestația de pe 1 decembrie sunt invitați reprezentanții asociațiilor unioniste, dar și ai partidelor care optează pentru Unirea celor două state românești.

„Hoții se pot uni să facă rău, dar noi… De ce nu suntem uniți, de ce rămânem dezbinați? Dezbinarea este unul dintre defectele noastre. Peste 30% din populația R. Moldova este unionistă, dar am ajuns să nu avem reprezentanți în Parlamentul R. Moldova. Este caraghios să avem actualmente un guvern format de socialiști, care au doar 36 de mandate. În 2020 avem alegeri prezidențiale și e nevoie să desemnăm un candidat unic al forțelor proeuropene și unioniste, mai ales că unul se vede deja câștigător”.

Sursa citată a mai adăugat că unioniștilor le place să vorbească despre Unirea cu România, dar a venit timpul să devenim „unificatori”. „Mihai Viteazul a fost unificator, Alexandru Ioan Cuza a fost unificator. A venit vremea să fim și noi unificatori, iar unioniștii să-și caute de treabă. Îndemnăm asociațiile unioniste și partidele unioniste să vină la această acțiune comună”, a punctat Dabija.

Primarul satului Ruseștii Noi, raionul Ialoveni, Valentina Meșină, l-a invitat pe Klaus Iohannis să treacă și prin localitatea pe care o conduce, mai ales că se numără printre primele care au semnat Declarația simbolică de Unire cu România: „Noi vrem să știm că avem un sprijin în persoana președintelui Iohannis. Să vină la noi în localitate să vadă cum trăiesc toți moldovenii care își doresc Unirea”.

La rândul său, președintele Asociației „Credință Patriei”, Ghenadie Cosovan, a îndemnat toți unioniștii să iasă de pe rețelele de socializare și să vină la manifestațiile programate pe 1 decembrie.

„Să venim și să le spunem NU celor care au acaparat toate instituțiile statului. A ajuns măcelarul Șoigu să vină aici ca la el acasă. La ordinile acestui măcelar au fost uciși peste 14 mii de ucraineni. Trebuie să ne unim ca să scăpăm de toate nelegiuirile”, a conchis acesta.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.10.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șantajul și bluful G...

22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md