03:15:26 13.06.2024
Stiri

VIDEO // Președintele Dodon se laudă cu peste 20 de „întrevederi bilaterale” la Ierusalim. A făcut și un FILM pentru moldoveni: „În realitate, fiind INDEZIRABIL în marile capitale europene, Dodon a ajuns un banal VÂNĂTOR DE SELFIE...”

Politică 23.01.2020 16:00 Vizualizări3071 Autor: Ziarul National
VIDEO // Președintele Dodon se laudă cu peste 20 de „întrevederi bilaterale” la Ierusalim. A făcut și un FILM pentru moldoveni: „În realitate, fiind INDEZIRABIL în marile capitale europene, Dodon a ajuns un banal VÂNĂTOR DE SELFIE...” deschide.md


Președintele Igor Dodon întreprinde în aceste zile o vizită la Ierusalim, unde participă la Forumul Mondial în memoria victimelor Holocaustului. Șeful statului, care până acum a întreprins mai mult vizite oficiale doar în Est, nu a ezitat să facă poze cu mai mulți președinți și șefi de guverne.

Igor Dodon și-a făcut și un video, în care merge pe terasa unei clădiri și se uită îngândurat în depărtare. „Vă salut din Ierusalim, Israel! La evenimentele oficiale de la Ierusalim, organizate în cadrul Forumului Mondial în memoria victimelor Holocaustului, participă liderii a peste 50 de state. Deja am avut mai multe întrevederi bilaterale, iar altele urmează să le am și astăzi”, a spus președintele.

Sursa citată a menționat că a discutat cu peste 20 de lideri, dar va vorbi doar despre 4-5 întrevederi.

„Am avut o întrevedere neoficială cu președintele Macron. Am reconfirmat invitația mea pentru o vizită oficială în R. Moldova a domnului Macron. Dumnealui a spus că va lua în calcul dacă va da curs acestei invitații. A doua întâlnire a fost cu președintele Germaniei. Am fost invitat să particip la Conferința de la Munchen, care va avea loc pe 13-15 februarie. Sper că în cadrul conferinței voi continua dialogul cu președintele Germaniei. A treia discuție a fost cu președintele Italei. Am primit invitația să merg în Italia și la Vatican. Eu m-am întâlnit cu Papa de la Roma în anul 2017 și vom continua discuțiile în aprilie”, a spus Igor Dodon.

Citește și: Klaus Iohannis, NEMULȚUMIT de Guvernul R. Moldova: „Nu suntem deloc convinși că actualul Guvern de la Chișinău” își dorește parcurs european

CITIȚI și Guvernul Chicu NU este considerat „un partener SERIOS” de către România. Ce a spus premierul de la București despre Guvernul PSRM

CITIȚI și România realizează proiecte de zeci de MILIOANE de euro în R. Moldova, iar moldovenii privesc spre Moscova: „Fostul ambasador al SUA ştiţi ce spune: americanii fac drumuri, românii fac grădiniţe, iar moldovenii votează cu Rusia"

Citește și: OBRĂZNICIE // Cum îl „felicită” premierul supărat Chicu pe Ambasadorul României la Chișinău cu ocazia Zilei Diplomatului: „Noi suntem la strâns”

Oficialul a pomenit și despre discuția cu Klaus Iohannis, care în ultima perioadă a fost foarte critic la adresa guvernării socialiste de la Chișinău.

„Am făcut un schimb de opinii cu președintele Iohannis. Nu a fost o discuție planificată. Am făcut o trecere în revistă a ceea ce se întâmplă în R. Moldova – căderea Guvernului și învestirea noului Guvern. Reiterez – consider că frații de peste Prut sunt partenerii strategici ai R. Moldova. În acest an, în aprilie, vom marca 10 ani de la semnarea Parteneriatului strategic cu România. I-am sugerat domnului președinte că ar fi binevenit să organizăm unele evenimente împreună la nivel de conducere a țării. Avem relații excelente, avem mai multe proiecte care trebuie implementate”, a spus oficialul.

Igor Dodon nu a uitat să pomenească că la Ierusalim va avea o întrevedere și cu Vladimir Putin. „Apropo, ministrul Finanțelor Pușcuță va avea o întrevedere cu noul ministru al Finanțelor al Rusiei, pentru a pune la punct toate detaliile cu creditul despre care am convenit eu cu domnul Putin. Sper să schimb câteva vorbe și cu vicepreședintele SUA”, a mai spus președintele Dodon.

Fostul președintele al Asociației pentru Politică Externă (APE) de la Chișinău, Victor Chirilă, spune că „Dodon demn de Cartea Recordurilor Guinness” pentru performanța de a avea tocmai atâtea întrevederi.

„Aflat în într-o vizită de lucru în Israel, Dodon a reușit, în mai puțin de 24 ore, să aibă „discuții neoficiale”, adică pe coridoare, cu șefii de delegații a cel puțin 18 state: Franța, Italia, Germania, România, Albania, Austria, Armenia, Bulgaria, Georgia, Israel, Islanda, Serbia, Finlanda, Croația, Cehia, Suedia, SUA și chiar Vatican... În realitate, fiind indezirabil în marile capitale europene, Dodon a ajuns un banal „vânător de selfie” cu lideri respectabili...”, a comentat Chirilă.

De menționat că Igor Dodon, în cei peste trei ani de mandat, nu a întreprins încă o vizită oficială în statele vecine, România și Ucraina.


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md