08:48:54 29.02.2020
 
Stiri

VIDEO // „Partidul Nostru” denunță ÎNCĂLCĂRILE comise de candidații PSRM la alegerile locale. „PSRM ascunde informațiile privind cheltuielile în campania electorală, lucru pe care CEC se face că nu-l vede”

Partide/Comunicate 10.10.2019 15:42 Vizualizări623 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Partidul Nostru” denunță ÎNCĂLCĂRILE comise de candidații PSRM la alegerile locale. „PSRM ascunde informațiile privind cheltuielile în campania electorală, lucru pe care CEC se face că nu-l vede” Captură


„Partidul Socialiștilor ascunde informațiile privind cheltuielile în campania electorală, lucru pe care Comisia Electorală Centrală se face că nu-l vede”. Despre asta au declarat la o conferință de presă consilierii municipali din partea „Partidului Nostru”, Ilian Cașu și Elena Grițco, dar și candidatul formațiunii pentru fotoliul de primar, Ivan Diacov.

Ei au oferit drept exemplu cheltuielile pentru distribuirea publicității stradale. Așa se face că „Partidul Nostru” a achitat 92 de mii de lei pentru 22 de bannere în Chișinău, iar PSRM, a cărui publicitate stradală a inundat orașul – doar 36 de mii de lei. Alți bani se alocă pentru închirierea automobilelor, alimentarea acestora cu combustibil pentru deplasarea la întâlnirile cu alegătorii. Socialiștii nu au indicat în rapoartele financiare niciun bănuț la acest capitol.

„În mintea mea apare vestita comedie a lui Leonid Gaidai „Kavcazskaia Plenița”, scena în care Șurik o însoțește pe Nina, aflată călare pe un măgar. Se pare că socialiștii în același mod distribuie materialele lor agitaționale în întreaga țară”, a presupus Ilian Cașu. Potrivit consilierului municipal, calculele simple arată că montarea unui panou în centrul orașului, judecând după socoteala PSRM, se ridică în mediu la 2,99 de ei.

Consilierul Elena Grițco a declarat, însă, că încălcări grave sunt comise în localitățile din întreaga republicăă. „De exemplu, în Cantemir există un singur billboard. Pe o parte a acestuia este afișată bannerul „Partidului Nostru” pentru care s-a achitat 8 100 de lei, iar pe verso - bannerul PSRM, cu prețul de doar 161 de lei”.

Alesul local consideră că pe lângă propriile încălcări, socialiștii mai bagă în belea și firmele private, cărora le aparțin panourile publicitare.

Elenei Grițco subliniază că nereguli au fost comise și la Râșcani, acolo unde PSRM distribuie publicitate stradală fără autorizație. „Candidatul „Partidului Nostru”, Victor Bogatico a sesizat poliția, care i-a spus că bannerul este montat la indicația unui deputat, ce nu poate fi atras la răspundere, pentru că dispune de imunitate parlamentară”, a precizat Grițco.

„La 2 octombrie am sesizat CEC, care potrivit legii trebuia să ofere un răspuns în decursul a 48 de ore. Înștiințarea noastră nu a fost inclusă, însă, nici până acum pentru fi examinată în ședință. De aceea, considerăm că CEC-ul acționează în complicitate cu socialiștii, cărora le acoperă încălcările”, a punctat Elena Grițco.

Candidatul pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, a menționat că și alți concurenți electorali comit încălcări. În special, el s-a referit la Andrei Năstase, candidatul Blocul „ACUM”, care folosește în publicitatea sa electorală imagini ale clădirii Guvernului și a monumentului lui Ștefan cel Mare, lucru interzis de lege.

„Dacă Maia Sandu nu va acorda atenție acestor încălcări, ea va deveni automat complice”, a adăugat Ivan Diacov.

Totodată, și candidatul PSRM pentru funcția de primar al Capitalei, Ion Ceban, face abstracție de interdicția de a utiliza simbolurile statului. În materialele sale agitaționale este utilizat simbolul Chișinăului, care este o proprietate a Consiliului Municipal, mai spun candidații „Partidului Nostru”.

Reprezentanții „Partidului Nostru” au cerut implicarea organizațiilor naționale și internaționale, care monitorizează campania electorală.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.02.2020 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Dodon se arunc...

24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md