09:00:42 29.02.2020
 
Stiri

VIDEO // O nouă apariție a lui Ilan Șor. Acesta insistă că medicamentele pentru PENSIONARI trebuie să fie gratuite. Proiectul elaborat de fracțiunea Partidului „ȘOR”

Partide/Comunicate 10.10.2019 14:54 Vizualizări621 Autor: Ziarul National
VIDEO // O nouă apariție a lui Ilan Șor. Acesta insistă că medicamentele pentru PENSIONARI trebuie să fie gratuite. Proiectul elaborat de fracțiunea Partidului „ȘOR” Captură


Liderul Partidului Politic „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, a anunțat despre o nouă inițiativă legislativă, care vine să soluționeze problemele accesului pensionarilor, în special al celor de la sate, la asistență medicală și medicamente.

„Din păcate, la ora actuală, mulți pensionari nu au posibilitate să cumpere medicamente de care au mare nevoie, iar, de regulă, în sate nu există farmacii unde să achiziționeze medicamente. Oamenii sunt nevoiți să se deplaseze mulți kilometri pentru a găsi medicamentul necesar”, a declarat Ilan Șor într-un mesaj video postat pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare.

Astfel, liderul Partidului „ȘOR” a anunțat că fracțiunea parlamentară a elaborat încă un proiect de lege social, care ar conduce semnificativ la îmbunătățirea situației privind accesul oamenilor la asistență medicală. Inițiativa legislativă a fracțiunii Partidului „ȘOR” se referă la garantarea cu medicamente gratuite pentru toți pensionarii și persoanele cu dizabilități și deschiderea în fiecare localitate rurală a cel puțin câte o farmacie, spune Șor.

„Esența proiectului este simplă. În urma aplicării acestuia vor fi asigurate două lucruri: eliberarea medicamentelor gratuite către toți pensionarii și persoanele cu dizabilități și deschiderea unei rețele de stat de farmacii în fiecare sat”, a explicat Ilan Șor.

Acesta este convins că statul este obligat să garanteze asigurarea dreptului oamenilor de a avea acces la sistemul de sănătate și medicamente și a venit cu soluții. „Noi știm de unde pot fi obținute fonduri suplimentare pentru implementarea și menținerea acestor garanții. Propunem instituirea monopolului de stat asupra importului de alcool și țigări. Propunem Parlamentului două soluții: prima se referă la sursă de fonduri, iar a doua la accesul vârstnicilor la serviciile de sănătate. Următoarea noastră inițiativă legislativă va viza introducerea monopolurilor de stat – unele sfere ale economiei vor fi controlate de stat, iar acest fapt va permite să obținem fonduri pentru susținerea unor asemenea inițiative sociale”, a spus Ilan Șor.

În încheierea mesajului său, Ilan Șor a promis că fracțiunea partidului său va insista asupra adoptării acestei inițiative, iar în cazul în care coaliția de guvernământ va refuza să sprijine adoptarea acestei legi, Partidul „ȘOR” se angajează să deschidă, fără sprijinul statului, farmacii sociale în fiecare comună în care localnicii vor opta la alegerile din 20 octombrie pentru candidații Partidului „ȘOR”.

Anterior, Șor a susținut deschiderea la Orhei a primei farmacii sociale din republică, unde medicamentele sunt vândute la prețuri mai mici decât în alte farmacii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.02.2020 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Dodon se arunc...

24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md