17:37:09 05.07.2020
 
Stiri

VIDEO // Mesajul EMOȚIONANT al lui Cristofor Aldea-Teodorovici, la moartea lui Ștefan Petrache: O piesă de-a lui l-a „salvat” pe Ion Aldea-Teodorovici în armartă

Social 15.01.2020 09:15 Vizualizări2700 Autor: Ziarul National
VIDEO // Mesajul EMOȚIONANT al lui Cristofor Aldea-Teodorovici, la moartea lui Ștefan Petrache: O piesă de-a lui l-a „salvat” pe Ion Aldea-Teodorovici în armartă


Trupul neînsuflețit al maestrului Ștefan Petracheva fi depus astăzi, 15 ianuarie, începând cu ora 17.00, la Catedrala Sf. Teodora de la Sihla din mun. Chișinău.

Toți cei care i-au iubit creația pot veni să-și ia rămas-bun de la Ștefan Petrache până joi, 16 ianuarie, când va fi săvârșit prohodul, începând cu ora 9.00.

Ștefan Petrache s-a stins din viață în seara zilei de 13 ianuarie curent, la vârsta de 70 de ani, după o luptă de mai bine de zece ani cu diabetul.

Cristofor Aldea-Teodorovici, fiul renumiților Ion și Doina, a transmis un mesaj emoționant pentru cel care a fost un prieten apropiat al familie sale și „care mă inspiră și mă ajută în cariera muzicală”.

CITIȚI și Interpretul Ștefan Petrache s-a stins la vârsta de 70 de ani: „Cel care l-a cântat pe Eminescu, a locuit pe strada Eminescu, pleacă la ziua Lui de naștere”

„Mă leagă multe de nea Ștefan Petrache, cel care a fost un prieten bun de familie, unul dintre textierii și co-autorii câtorva piese ale tatălui și, nu în ultimă instanță, un nemaipomenit interpret, vocalist, muzician, intelectual și un simbol demn de urmat, care mă inspiră și ajută în cariera muzicală. În anii 70, tatăl meu, Ion Aldea-Teodorovici, era prin diferite colective muzicale și primul succes grandios l-a avut cu piesa „Crede-mă iubire” alături de Ștefan Petrache ca textier și co-autor. Îmi amintesc cum îmi povestea tatăl că în armată această melodie, cântată pe vremuri de Sofia Rotaru, l-a salvat de la curățat cartofi și l-a adus pe pilonul de dirijor al ansamblului de muzică din cadrul regimentului. Multe alte colaborări au urmat și prietenia dintre familiile noastre a fost una strânsă... Poate că a trebuit în toți acești ani să îi fiu mai des alături, nu numai cu gândul și inima. Un nod în gât .. păreri de rău.. și inspirație nemarginită când mă gândesc la acest mare mare talent al pământului nostru”, a scris fiul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici pe Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md