05:18:26 05.08.2020
 
Stiri

Interpretul Ștefan Petrache s-a stins la vârsta de 70 de ani: „Cel care l-a cântat pe Eminescu, a locuit pe strada Eminescu, pleacă la ziua Lui de naștere”

Social 14.01.2020 09:24 Vizualizări2163 Autor: Ziarul National
Interpretul Ștefan Petrache s-a stins la vârsta de 70 de ani: „Cel care l-a cântat pe Eminescu, a locuit pe strada Eminescu, pleacă la ziua Lui de naștere” Canal2


Cunoscutul interpret de muzică ușoară, Ștefan Petrache, s-a stins din viață în seara zilei de 13 ianuarie, aproape de miezul nopții, la vârsta de 70 de ani.

Maestrul a luptat mai bine de zece ani cu diabetul, o boală care i-a afectat tot organismul, a fost operat de mai multe ori la București, fiind la un pas să rămână fără un picior, și în ultimii ani era demoralizat, inclusiv din cauza unui proces de judecată în care era atras.

„A încetat să mai bată zbuciumata inimă a lui Ștefan Petrache. Cel care l-a cântat pe Eminescu, a locuit pe strada Eminescu, pleacă la ziua Lui de naștere. Iartă-ne, Maestre, ca nu am putut să te apărăm de călăi fățarnici și lichele perfide”, a scris pe Facebook Ana Lucia Culev, fosta șefă a Direcției Cultură din Chișinău.

Trecerea în neființă a lui Ștefan Petrache este deplânsă și de colegii săi de scenă, de autorități, dar și de toți cei care i-au iubit muzica.

Ștefan Petrache a avut o voce inconfundabilă și a fost solist în formațiile vocal-instrumentale cele mai importante de pe timpuri - „Orizont”, „Contemporanul”, „Plai” și „Noroc”.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără „De-aș avea”, „Eu vin”, „Adevăruri”, „Și dacă ramuri bat în geam”, „În august”, „Chemarea casei părintești” etc.

În ultimul timp, maestrul refuza să mai iasă pe scenă, dar de multe ori participa la concertele colegilor mai tineri care îi interpretau, cu permisiunea sa, cântecele care l-au consacrat.

Ștefan Petrache, care s-a născut în satul Vânători din raionul Nisporeni, urma să împlinească 71 de ani pe 8 mai curent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md