22:06:59 15.04.2024
Stiri

VIDEO // Explicație HALUCINANTĂ a lui Jizdan. De ce majoritatea reprezentanților „ACUM” erau INTERCEPTAȚI? „Planificau deturnarea puterii în stat, INCENDIEREA transportului Poliției și VANDALIZAREA clădirilor de stat”

Politică 22.01.2020 11:32 Vizualizări3002 Autor: Ziarul National
VIDEO // Explicație HALUCINANTĂ a lui Jizdan. De ce majoritatea reprezentanților „ACUM” erau INTERCEPTAȚI? „Planificau deturnarea puterii în stat, INCENDIEREA transportului Poliției și VANDALIZAREA clădirilor de stat”


Fostul ministru al Afacerilor Interne (MAI), actual deputat al PD, Alexandru Jizdan, este convins că organele de drept ar fi procedat corect atunci când au interceptat telefoanele mai multor activiști, jurnaliști, dar și politicieni. Acesta precizează că era necesar să fie interceptați reprezentanții Blocului „ACUM”, deoarece aceștia ar fi plănuit deturnarea puterii în stat.

CITIȚI și Patru ofițeri de investigație și trei procurori, CERCETAȚI în cazul interceptărilor ilegale ale mai multor membri ai opoziției, societății civile și jurnaliști: Riscă închisoare de până la trei ani

„Despre dosarul interceptărilor… Oamenii care încalcă legislația trebuie interceptați și pentru asta avem servicii speciale”, a declarat fostul ministru de Interne ieri-seară, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”.

Citește și: DECLARAȚIE // Lista persoanelor interceptate ilegal de către MAI ar fi mult mai mare decât cea prezentată anterior în spațiul public: Zece mii de interceptări în 2018

„Blocul „ACUM” s-a transformat într-o fracțiune parlamentară după alegerile parlamentare. Până la alegeri erau oameni care planificau deturnarea puterii în stat, planificau incendierea autobuzelor, transportul Poliției. Planificau vandalizarea sediilor care aparțineau statului”, a acuzat în aceeași emisiune Jizdan.

Citește și: Angajații de la MAI și de la PCCOCS, care au INTERCEPTAT ilegal politicieni și jurnaliști, cercetați PENAL: Trei dosare la Procuratura Anticorupție

Potrivit acestuia, serviciile trebuie să fie mereu pregătite de asemenea scenarii și din acest motiv s-a recurs la interceptarea telefoanelor. „Cea mai bună soluție este ca politicul niciodată să nu facă imixtiune în acțiunile Poliției și alte servicii. Atât timp cât vom avea doleanța politicului că vrea să cunoască mai mult decât permite legea, vom avea urmări, inclusiv cu aceste interceptări”, a punctat Jizdan.

Citește și: Procurorii au instalat microfoane și camere video ascunse în ZECI de locuințe din R. Moldova și au efectuat MII de interceptări telefonice

De menționat că fostul ministru de Interne, Andrei Năstase, a desființat Direcția nr. 5, care a efectuat mai multe interceptări ilegale. Organele de drept au inițiat un dosar penal privind interceptările mai multor persoane din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md