22:39:30 27.05.2024
Stiri

Angajații de la MAI și de la PCCOCS, care au INTERCEPTAT ilegal politicieni și jurnaliști, cercetați PENAL: Trei dosare la Procuratura Anticorupție

Anticorupție 02.09.2019 13:59 Vizualizări4226 Autor: Ziarul National
Angajații de la MAI și de la PCCOCS, care au INTERCEPTAT ilegal politicieni și jurnaliști, cercetați PENAL: Trei dosare la Procuratura Anticorupție


Procuratura Anticorupție efectuează urmărirea penală în trei dosare penale care vizează interceptările ilegale din perioada anilor 2017-2019 admise de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Interceptările au vizat mai mulți politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile, jurnalişti şi alte persoane publice.

Dosarele au fost pornite după ce Procuratura Generală s-a autosesizat din presă la începutul lunii august curent și anunță că „a constatat mai multe omisiuni în activitatea agenţilor publici, care au dus la ingerinţe în drepturile fundamentale ale cetăţenilor, în viaţa personală şi de familie”: „Acestea au avut loc prin culegerea pretins ilegală a informaţiilor, cu utilizarea mijloacelor speciale destinate interceptării şi urmăririi vizuale, cu folosirea situației de serviciu”.

Anterior, RISE Moldova a scris că procurorii și polițiștii din R. Moldova au interceptat 52 de persoane, inclusiv politicieni, reprezentanți ai societății civile și chiar jurnaliști, iar pe lângă interceptarea convorbirilor telefonice, unora le-a fost monitorizată și viața privată. În locuințele acestora le-au fost instalate microfoane și camere video.

După monitorizarea celor 52 de persoane, soldată inclusiv cu 200 de DVD-uri cu discuții telefonice interceptate, procurorii și polițiștii au stabilit că datele nu au prezentat interes și au fost nimicite.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md