02:04:30 13.07.2020
 
Stiri

Angajații de la MAI și de la PCCOCS, care au INTERCEPTAT ilegal politicieni și jurnaliști, cercetați PENAL: Trei dosare la Procuratura Anticorupție

Anticorupție 02.09.2019 13:59 Vizualizări3673 Autor: Ziarul National
Angajații de la MAI și de la PCCOCS, care au INTERCEPTAT ilegal politicieni și jurnaliști, cercetați PENAL: Trei dosare la Procuratura Anticorupție


Procuratura Anticorupție efectuează urmărirea penală în trei dosare penale care vizează interceptările ilegale din perioada anilor 2017-2019 admise de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Interceptările au vizat mai mulți politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile, jurnalişti şi alte persoane publice.

Dosarele au fost pornite după ce Procuratura Generală s-a autosesizat din presă la începutul lunii august curent și anunță că „a constatat mai multe omisiuni în activitatea agenţilor publici, care au dus la ingerinţe în drepturile fundamentale ale cetăţenilor, în viaţa personală şi de familie”: „Acestea au avut loc prin culegerea pretins ilegală a informaţiilor, cu utilizarea mijloacelor speciale destinate interceptării şi urmăririi vizuale, cu folosirea situației de serviciu”.

Anterior, RISE Moldova a scris că procurorii și polițiștii din R. Moldova au interceptat 52 de persoane, inclusiv politicieni, reprezentanți ai societății civile și chiar jurnaliști, iar pe lângă interceptarea convorbirilor telefonice, unora le-a fost monitorizată și viața privată. În locuințele acestora le-au fost instalate microfoane și camere video.

După monitorizarea celor 52 de persoane, soldată inclusiv cu 200 de DVD-uri cu discuții telefonice interceptate, procurorii și polițiștii au stabilit că datele nu au prezentat interes și au fost nimicite.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md