04:26:20 26.08.2019
 
Stiri

Unsprezece grădinițe din Chișinău NU și-au reluat activitatea în această toamnă: Nu au bucătari sau nu au fost finisate lucrările de reparație

Social 05.09.2018 13:37 Vizualizări629 Autor: Ziarul National
Unsprezece grădinițe din Chișinău NU și-au reluat activitatea în această toamnă: Nu au bucătari sau nu au fost finisate lucrările de reparație

Unsprezece grădinițe din Chișinău nu și-au reluat încă activitatea după vacanța anunțată din vară. Mai mult, sistemul de educație timpurie din capitală are vacante circa 800 de posturi de muncă, cele mai multe de educatori și ajutori de educatori.

Potrivit Primăriei Chișinău, trei dintre grădinițele cu activitatea sistată nu pot activa din cauza lipsei bucătarilor, iar în opt nu au fost finisate lucrările de reparații.

Cele mai multe grădinițe care nu activează sunt în sectoarele Buiucani, Ciocana și Râșcani:

Sectorul Botanica

Două instituţii de educaţie timpurie nu şi-au reluat activitatea - grădiniţa nr.106 din cauza lipsei bucătarilor, iar în grădiniţa nr. 181 nu s-au finalizat lucrările de reparație la blocul alimentar și depozite.

Sectorul Buiucani

Trei instituţii de educaţie timpurie nu şi-au reluat activitatea - în grădiniţele nr. 54 şi nr. 63 nu s-au finalizat lucrările de reparație la blocul alimentar și depozite, iar în grădiniţa nr.145 nu s-au finalizat lucrările de reparație în sala de muzică, a unei grupe, restaurarea unui pavilion și repararea lucrărilor de tâmplărie din economiile de la repararea capitală a acoperișului finanțat din grantul oferit de Guvernul României.

Sectorul Centru

O singură instituţie de educaţie timpurie nu şi-a reluat activitatea, grădiniţa nr.92, din lipsa bucătarului.

Sectorul Ciocana

Trei instituţii de educaţie timpurie nu şi-au reluat activitatea - în grădiniţa nr.135 nu s-au finalizat lucrările de reparație a acoperișului și schimbare a geamurilor conform proiectului oferit de Ambasada Japoniei, în grădiniţa nr.149 continuă lucrările de reparații la depozitul de legume, iar în grădiniţa nr.161 nu s-au finalizat lucrările de reparație la blocul alimentar și blocurile sanitare.

Sectorul Râșcani

Trei instituţii de educaţie timpurie nu şi-au reluat activitatea - în grădiniţa nr.1 din Grătiești continuă lucrările de reparație, iar grădiniţa nr.47 nu are bucătar.

Menționăm că sistemul de educaţie timpurie din municipiul Chişinău include 159 de instituţii de învăţământ preşcolar cu un contingent de 37 942 de copii şi cu 1 433 de grupe.

Primăria Chișinău susține că, pe moment, în instituțiile de educație timpurie din municipiul Chișinău sunt vacante 382 de posturi de educatori, 275 de unități de ajutori de educatori și dădace sanitare, 60 de unități de bucătar și bucătar auxiliar și 41 de unități de spălător de veselă. În această vară au acceptat să se angajeze la grădinițe doar 31 de cadre didactice, absolvenți ai instituțiilor superioare și profesional tehnic post secundar și non-terțiar cu profil pedagogic.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Mihai 05.09.2018 16:47

Deja e mai bine...Daca luam in calcul si scaderea numarului de elevi,plecati cu totul din R.Moldova,e mult mai bine...Nu-i asa,Candule?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.08.2019 09:23 Nicolae Negru Ipocrizie, numele tău e Dodon-Sandu-N...

19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md