17:44:07 14.08.2020
 
Stiri

Un stat din UE INTERZICE cursele aeriene directe din R. Moldova și din alte state

Actualitate 14.07.2020 12:51 Vizualizări1079 Autor: Ziarul National
Un stat din UE INTERZICE cursele aeriene directe din R. Moldova și din alte state


UPDATE // Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău confirmă că Republica Austria a anunțat sistarea curselor aeriene din/în Republica Moldova din data de 16 iulie și până pe 31 iulie curent.

Republica Austria a extins, din motivul răspândirii globale a COVID-19, avertismentele de călătorie pentru cetățenii austrieci pentru un șir de țări, inclusiv pentru Republica Moldova.

Cetățenii străini, inclusiv din Republica Moldova, pot intra în Austria cu condiția ca aceștia să aibă dreptul de a sta în Austria în baza:

1. unei vize de tip D eliberată de Austria sau

2. unui permis de ședere sau

3. a documentației necesare solicitării dreptului de ședere în conformitate cu Legea poliției pentru străini, Legea privind regimul străinilor sau Legea privind azilul din 2005.

Cetățenii din țările terțe, care intră în Austria și care se încadrează în categoriile mai sus menționate pot intra în Austria numai dacă dețin un certificat medical în limba germană sau engleză, nu mai vechi de 4 zile, care atestă faptul că testul biologic molecular pentru COVID-19 este negativ. În cazul în care certificatul medical nu poate fi prezentat, aceste persoane vor intra în izolare/carantină, într-o locație adecvată, pe o perioadă de 14 zile. Dacă persoana nu poate face dovadă a deținerii unei locații adecvate accesul aceste persoane în Austria nu va fi permis.


********************************************

De joi, 16 iulie, Austria va interzice cursele aeriene regulate directe din zece state, inclusiv R. Moldova şi toate ţările din Balcanii de Vest, în contextul accelerării cazurilor de infectare cu noul coronavirus, conform unui ordin al ministrului Sănătăţii, Rudolf Anschober.

Ordinul actualizează lista ţărilor considerate cu „risc de SARS-CoV-2”, care cuprinde acum 18 state, transmite agenţia APA, citată de Agerpres.

Pe lista de țări considerate de risc au fost adăugate zece ţări, respectiv Bulgaria, România, Republica Moldova, toate statele din Balcanii de Vest, dar şi Egipt.

Pe de altă parte, de joi vor putea fi reluate zborurile din regiunea italiană Lombardia.

Conform sursei, sunt de aşteptat efecte semnificative asupra reţelei de legături aeriene ale companiei Austrian Airlines, ale cărei curse pe relaţiile Belgrad, Bucureşti, Cairo, Podgorica, Sarajevo, Sibiu, Skopje, Sofia, Tirana şi Varna spre Vienna-Schwechat vor rămâne anulate cel puţin până la sfârşitul lunii iulie.

Zborurile dinspre Belarus, China, Marea Britanie, Iran, Portugalia, Rusia, Suedia şi Ucraina rămân interzise.

nsă, sunt exceptate anumite categorii de curse aeriene: cele considerate în interesul Republicii Austriece, precum şi cele care transportă mărfuri, bolnavi, cetăţeni austrieci repatriaţi, personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.08.2020 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Praful lui Dodon în ...

10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md