23:04:49 25.09.2018
 
Stiri

Un proiect al Declarației de Unire cu România, ÎNREGISTRAT în Parlamentul de la Chișinău: Ce se va întâmpla dacă documentul nu va fi votat de Legislativul R. Moldova

Politică 13.03.2018 13:15 Vizualizări1154 Autor: Ziarul National
Un proiect al Declarației de Unire cu România, ÎNREGISTRAT în Parlamentul de la Chișinău: Ce se va întâmpla dacă documentul nu va fi votat de Legislativul R. Moldova

Zece deputați ai Partidului Liberal au înregistrat astăzi, în cancelaria Parlamentului de la Chișinău, proiectul Declarației de Unire a R. Moldova cu România.

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că deputații PL vor solicta Parlamentului să se convoace într-o ședință solemnă pe 27 martie curent, în ziua în care se împlinesc 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, și să adopte această declarație, ca fiind „unica soluție de restabilire a adevărului istoric, de aderare la UE și de integrare în NATO, pentru asigurarea libertății, bunăstării și securității populației din stânga Prutului”.

În cazul în care Parlamentul va refuza să adopte Declarația de Unire, PL își rezervă dreptul de a strânge semnături de la cetățeni „pentru a realiza dezideratul Unirii”.

Ghimpu și-a exprimat speranța că Declarația de Unire va fi votată de „cei 66 de deputați care au și cetățenia României”, subliniind că dânsul este gata să ofere o mână de ajutor ca „simplu cetățean de la Colonița”, care nu deține cetățenia română.

„Dacă Declarația va fi semnată, doar un singur lucru trebuie să se întâmple - legile României să treacă Prutul și cetățenii noștri să muncească și să trăiască în baza legilor României. (...) Actul Unirii din 1918 nu a fost anulat de nimeni și este valabil și astăzi”, a spus Mihai Ghimpu.

Menționăm că, până acum, 110 localități din R. Moldova au semnat declarații simbolice de Unire cu România.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Ion 13.03.2018 18:30

Gimpu se declara politician de dreapta,dar ca de obicei, paseste cu stangul si inca mai calca prin strachini.Cand un grup de deputati,sau o fractiune initiaza o asemenea declaratie, de importanta istorica, asi asigura sustinerea initiativei si de alte fractiuni.De aceia toti deputatii,dar si multi cetateni vor primi aceasta declaratie, ca un piar de imagine intrun an electoral.Nu cred ca va fi sustinut.Chiar daca si sunt deputati pro-unionisti, nu vor vota din motivele ce le am indicat.Da doamne sa ma gresesc.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2018 09:25 Nicolae Negru O nouă amăgeală: politicieni noi fără...

21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md