15:24:39 18.05.2024
Stiri

Un om al străzii a păcălit întreaga planetă! A devenit celebru după ce i-a oferit unei tinere ultimii săi bani, dar totul a fost de fapt o mare țeapă!

Știri 22.11.2018 20:04 Vizualizări1968 Autor: Ziarul National
Un om al străzii a păcălit întreaga planetă! A devenit celebru după ce i-a oferit unei tinere ultimii săi bani, dar totul a fost de fapt o mare țeapă! sursa: ciao.ro


Un om al străzii a reușit să păcălească pe toată lumea.

Datorită unei scheme pe care o pusese la cale cu tânăra pe care a ajutat-o când era la ananghie, bărbatul urma să primească o sumă mare de bani din donații. Atunci când povestea lui s-a viralizat pe rețelele sociale, foarte mulți oameni i-au oferit cât au avut.

Din compasiune pentru bărbatul care dăduse dovadă de multă omenie, unele persoane s-au oferit să îl găzduiască, fiindcă încă locuia pe străzi. Întreaga poveste a avut însă un deznodământ foarte trist, pentru că în realitate totul fusese o mare înșelătorie.

Cu câteva luni în urmă, povestea unui om al străzii din Statele Unite ale Americii a făcut înconjurul planetei. El îi oferise unei tinere ultimii săi bani, pentru că aceasta rămăsese fără benzină la mașină. Totul a fost însă o schemă bine pusă la punct.

Adevărul a fost scos la iveală recent de către anchetatori. Kate McClure și Mark D’Amico au pornit o campanie umanitară pentru a-l ajuta pe veteranul Johnny Bobbitt. Ei au strâns peste 400 de mii de dolari pentru acest om al străzii, dar s-a descoperit că întreaga poveste fusese fabricată.

Cei trei riscă acum între cinci și 10 ani de închisoare pentru fapta lor. În luna august a acestui an, veteranul a luat măsuri legale împotriva celor doi și susținea că au profitat de banii pe care i-au strâns în numele său. Autoritățile americane au deschis o anchetă și au aflat că în realitate toți trei erau complici și plănuiseră să păcălească oamenii.

Impresionați de povestea acestui om al străzii, peste 14.000 de oameni au donat bani! În cadrul unei conferințe de presă, procurorul din Burlington a precizat că „istorioara care a generat această campanie părea prea bună ca să poată fi una adevărată”.

„Din nefericire, așa a fost! Întreaga campanie a fost construită pe o minciună”, a mai spus procurorul Scott Coffina. Schema a fost pusă la cale din timp de către cei trei, înainte de a fi lansată în mediul online. În luna noiembrie 2017, Kate McClure anunța pe Twitter că un om al străzii și-a folosit ultimii săi 20 de dolari pentru a o ajuta, când i s-a stricat mașina.

(sursă: mirror.co.uk)

Sursa: ciao.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md