02:39:50 23.09.2018
 
Stiri

Un nou MECANISM de acordare a BURSELOR în sistemul de învățământ din R. Moldova. Pe ce criterii va fi bazat acesta

Social 11.09.2018 09:30 Vizualizări498 Autor: Ziarul National
Un nou MECANISM de acordare a BURSELOR în sistemul de învățământ din R. Moldova. Pe ce criterii va fi bazat acesta

În sistemul de învățământ din R. Moldova va fi implementat un nou concept de acordare a burselor, deoarece actualul este învechit, nu stimulează performanța și se oferă chiar și celor care au o medie de 5,8 la examene.

Potrivit noului concept elaborat de specialiștii de la ministerul de profil, urmează a fi elaborat un regulament unic de acordare a burselor pentru toate nivelurile și profilurile, care va asigura echitatea în sistemul educațional național și va stimula performanța.

De asemenea, vor fi optimizate categoriile de burse. Potrivit noului concept, va fi o singură bursă de merit - Bursa de Excelență a Republicii, în locul celor patru burse de merit existente în prezent.

„Bursele sunt orientate pentru a încuraja cunoștințele - poate este mai corect să oferim mai puține burse, dar mai mari, pentru cei care le merită. Trebuie să înțelegem cauzele deficiențelor existente în acest sistem și să pornim de la eliminarea constrângerilor , a spus premierul Pavel Filip, în cadrul unei ședințe în care s-a discutat despre conceptul noului mecanism de acordare a burselor.

Conceptul mai prevede acordarea unor burse atractive pentru domeniile de formare profesională necesare statului, în care se atestă deficit de cadre. Premierul a solicitat constituirea unui grup de lucru care va efectua o analiză amplă pe domenii, va identifica numărul de specialiști necesari economiei și va definitiva conceptul noului mecanism de acordare a burselor.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Mihail 11.09.2018 14:17

Bursele trebuie sa primeasca doar cei mai buni si cei care o merita pe deplin! Doar asa se poate de dezvoltat o tara , alaturi de profesionisti!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md