04:57:14 18.06.2019
 
Stiri

Un minister vrea să creeze un Consiliu care să combată sărăcia în R. Moldova

Social 18.02.2014 12:58 Vizualizări1982 Autor: Polina Cupcea
Un minister vrea să creeze un Consiliu care să combată sărăcia în R. Moldova media-max.ro

În R. Moldova va fi creat Consiliul Consultativ Național care va avea menirea să elaboreze un șir de acțiuni pentru combaterea sărăciei și realizarea mai transparentă a politicilor sociale. Forumul informațional va fi înființat pe lângă Ministerul Muncii, Protecței Sociale și Familiei (MMPSF) și va fi compus din reprezentanții ministerului, membrii Parlamentului, Academiei de Științe, ONG-urilor și partenerilor de dezvoltare.

Acordarea ajutorului social și a ajutorului pentru perioada rece a anului creează tot mai multe dispute în societate. Și asta pentru că oamenii de la sate nu sunt informați de către asistenții sociali cine trebuie să beneficieze de aceste ajutoare. Pentru a redresa situația, MMPSF își dorește ca, în noul an, să eficientizeze stabilirea acordării ajutorului social și ajutorului pentru perioada rece a anului printr-un șir de instrumente de comunicare cu toți actorii implicați în această problemă.

„Mai multe persoane din mediul rural se consideră sărace și cred că statul este cel care trebuie să le acorde indemnizații ca să depășească situațiile de criză, neînțelegând că prestația de bani a fost concepută pentru cele mai sărace familii ca un suport financiar temporar sau unic și nu permanent. De aceea, ne propunem să implementăm un șir de acțiuni care ar duce la eficientizarea acordării acestor ajutoare cum ar fi: cluburile de discuții cu reprezentanții ONG-urilor și mass-media, crearea Consiliului Consultativ Național, cât și prin întrunirea anuală a asistenților sociali din întreaga țară și instruirea continuă a acestora”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă ministrul Valentina Buliga.

Pentru a stabili care sunt cele mai sărace familii, din 2008 a fost introdus venitul minim garantat care constituie, în prezent, 680 de lei. Această modificare a permis unui număr mai mare de familii să beneficieze de ajutor social și de ajutor pentru perioada rece a anului. Astfel, dacă în 2013 erau 56 309 de familii aflate la limita sărăciei care primeau prestații sociale, pentru anul 2014 sunt preconizați circa 68 756 de beneficiari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!alewsunsusy 19.01.2017 04:00

asd

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2019 16:00 Ziarul National Victor Chirilă // Despre victorie, cu...

17.06.2019 09:23 Nicolae Negru Fantoma lui Plahotniuc

14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md