04:32:20 18.07.2024
Stiri

Un coleg din Parlament îi arată din deget transfugului Vasile Bolea cu „Putin team” pe piept: „Mi s-a părut atât trist deputatul cu familie și copii de crescut, de parcă voia să-mi spună că acționează împotriva voinței sale”

Actualitate 14.06.2024 09:44 Vizualizări3051 Autor: Ziarul National
Un coleg din Parlament îi arată din deget transfugului Vasile Bolea cu „Putin team” pe piept: „Mi s-a părut atât trist deputatul cu familie și copii de crescut, de parcă voia să-mi spună că acționează împotriva voinței sale”


Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Druță, care a fost legislator și în primul Parlament al R. Moldova, numit și al Independenței, l-a îndemnat joi pe deputatul transfug Vasile Bolea să dezbrace tricoul de culoare neagră cu inscripția „Putin Team” (echipa lui Putin - n.r.), cu care acesta a venit ieri la ședință.

Deși altă dată vocal, fostul socialist Bolea, actualmente membru al Partidului „Renaștere” afiliat condamnatului Ilan Șor, a tăcut, povestește Mihai Druță.


„În timpul ședinței de astăzi (joi - n.r.) a Parlamentului, i-am reproșat deputatului Bolea provocația sa ordinară și l-am îndemnat să arunce naibii tricoul de culoare neagră având tipărite cuvintele „Putin Team”, care se traduc în limba idolului său de la Kremlin „Команда Путина”. Am polemizat cu deputatul în cauză în repetate rânduri despre trădarea sa față de foștii colegi socialiști și aderarea la grupul criminal organizat șorist, agresiunea militară rusă în Ucraina, procesul de integrare europeană a Republicii Moldova și alte chestiuni majore de interes public. Și, de fiecare dată, oponentul meu încerca în zadar să găsească argumente în sprijinul opțiunilor sale politice. În alte cazuri, când i-am spus tranșant că textele declarațiilor sale provocatoare sunt scrise de altcineva și în altă parte, iar el doar le citește de pe foaie ca un robot comandat de la distanță, colegul meu zâmbea, dându-mi, în felul său, dreptate.

Cu totul altfel a reacționat grozavul deputat astăzi. Văzând că îndemnul meu rămâne fără răspuns, i-am spus-o verde-n ochi: Vasile, te-ai pornit pe calea pierzaniei. Dacă nu te dumirești, să știi că ai s-o termini rău de tot, băiatule!

Deputatul Vasile Bolea nu a zis nimic. Răspunsul său a fost doar o privire debusolată. Și mi s-a părut atât trist deputatul cu familie și copii de crescut, de parcă voia să-mi spună că acționează împotriva voinței sale, și ar vrea să se rupă din strânsoarea grupării criminal-organizate șoriste, dar nu poate”, a scris Mihai Druță pe pagina sa de Facebook.

CITIȚI și Deputații interziși la ședințele Parlamentului nu vor primi indemnizații și vor pierde câte 10% din salariu pentru fiecare ședință: „Promo-LEX” face apel la legislatorii sancționați să se conformeze deciziei și să execute benevol sancțiunile aplicate

Menționăm că Vasile Bolea se numără printre cei șapte deputați care nu pot participa la următoarele cinci ședințe ale Parlamentului, după ce au torpilat ședința de joi a Legislativului. Deputații afiliați lui Șor au blocat tribuna și au făcut gălăgie timp de 45 de minute, până 57 de deputați au acceptat penalizarea acestora, la propunerea spicherului Igor Grosu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md