07:08:09 16.11.2018
 
Stiri

Un angajat de la o închisoare din R. Moldova, obligat să plătească din buzunarul propriu despăgubirile dictate de instanță pentru doi deținuți, maltratați de acesta

Social 06.08.2018 16:19 Vizualizări659 Autor: Ziarul National
Un angajat de la o închisoare din R. Moldova, obligat să plătească din buzunarul propriu despăgubirile dictate de instanță pentru doi deținuți, maltratați de acesta

Un fost șef de secție de la Penitenciarul nr.4 din R. Moldova a fost obligat să plătească din propriul buzunar 24 de mii de lei la doi deținuți maltratați acum câțiva ani de către acesta.

Fostul angajat de la penitenciar a fost găsit vinovat de instanțele de judecată și a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei și a fost privat de a ocupa funcţii de răspundere în organele Ministerului Justiţiei pe un termen de trei ani.

Ulterior, în acţiunile civile înaintate de părţile vătămate, instanța a dictat despăgubiri de câte 12 mii de lei pentru fiecare deținut, bani plătiți încă în 2015 din bugetul public.

Ministerul Finanţelor a solicitat Procuraturii Generale examinarea chestiunii privind tragerea la răspundere materială a persoanei care a condiţionat încasarea banilor din bugetul de stat, iar pe 3 august curent, Judecătoria Chişinău, sediul Râşcani, a admis integral acţiunea civilă înaintată de procurorul general şi a dispus încasarea, în ordine de regres, în contul Ministerului Finanţelor a sumei de 24 de mii de lei.

Hotărârea instanţei de judecată este cu drept de atac.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.11.2018 13:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

11.11.2018 15:40 Ziarul National Gheorghe Erizanu // Cetățeanul Băsescu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md