17:28:48 25.02.2024
Stiri

Viorel Morari a fost SUSPENDAT din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție

Social 23.01.2020 11:38 Vizualizări1596 Autor: Ziarul National
Viorel Morari a fost SUSPENDAT din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție


Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) l-au suspendat astăzi din funcție pe șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Astfel, CSP a acceptat cererea procurorului general Alexandr Stoianoglo, care a solicitat dezbaterea subiectului în ședință închisă, pe motiv că dosarul penal în privința lui Morari este în procedură, iar informația prezentată ține de secretul anchetei.

Astfel, procurorul-șef al PA va fi suspendat din funcție până la adoptarea definitivă a hotărârii în dosarul în care este vizat.

CITIȚI și Momentul ADEVĂRULUI în ceea ce-l privește pe Stoianoglo? „Societatea va concluziona dacă procurorul general este într-adevăr INDEPENDENT sau este, totuși, sub controlul lui Dodon”

Amintim că Viorel Morari se află acum în Penitenciarul nr.13, fiind reținut pe 10 ianuarie curent. Acesta este învinuit că ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi a falsificat o serie de acte procesuale. Respectivele acțiuni, potrivit probatoriului, au fost comise atât în interes personal, cât și în interesul lui Plahotniuc, dar și altor persoane din anturajul acestuia, cu scopul de a-i proteja de implicare, în calitate de bănuiţi, în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucționa cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a dosarului.

CITIȚI și Procurorul general oferă DETALII din cauza privind FINANȚAREA PSRM din exterior: Nicio acțiune procesuală timp de câțiva ani și, brusc, un grup de 66 de oameni ai legii pus să investigheze subiectul

Morari neagă acuzațiile și spune că a fost reținut la comanda președintelui Igor Dodon, pe motiv că a reluat urmărirea penală privind finanțarea ilegală, din exterior, a socialiștilor și a campaniei sale prezidențiale din 2016.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md