13:23:07 22.04.2024
Stiri

Momentul ADEVĂRULUI în ceea ce-l privește pe Stoianoglo? „Societatea va concluziona dacă procurorul general este într-adevăr INDEPENDENT sau este, totuși, sub controlul lui Dodon”

Anticorupție 22.01.2020 15:58 Vizualizări2992 Autor: Ziarul National
Momentul ADEVĂRULUI în ceea ce-l privește pe Stoianoglo? „Societatea va concluziona dacă procurorul general este într-adevăr INDEPENDENT sau este, totuși, sub controlul lui Dodon”


Felul în care procurorul general va administra dosarul privind finanțarea PSRM din Bahamas va demonstra dacă dânsul este cu adevărat independent sau dacă este sub controlul președintelui Igor Dodon. De această părere este deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, care a comentat solicitarea PSRM către procurorul general, prin care cere să fie pus punct în dosarul finanțării acestui partid din exterior.

CITIȚI și DOC // Documentele care ar fi grăbit ARESTAREA lui Morari? Șeful PA s-a apucat serios de DOSARUL privind finanțarea PSRM din exterior la finele anului 2019, cerând de la Fisc informații despre MILIOANELE acordate către unii fruntași socialiști

„Socialiștii spun că vor cere și ei procurorului general verificări cu privire la cum a fost deschisă cauza penală cu privire la finanțarea externă a PSRM (2016), dar și repornirea acesteia în 2019. Deja devine interesant. Vedem cum va proceda domnul Stoianoglo – va aplica legea ca literă și ca spirit sau se va lăsa influențat de politicieni, care se simt cu musca pe căciulă. Or, în cadrul conferinței de presă elogiate de mai toți din această țară, procurorul general a fost evaziv și nu a răspuns tranșant la întrebările legitime ale societății cu privire la această cauză”, menționează deputatul într-o postare pe Facebook.

Citește și: PSRM acuză Blocul „ACUM” de șantaj: Batrîncea cere investigații pentru a afla cine sunt cei care s-au interesat de finanțarea socialiștilor din afara R. Moldova

Citește și: Noi IMAGINI VIDEO cu președintele Dodon, care ar cere bani de la Plahotniuc pentru întreținerea PSRM: „La noi câte 600-700 de mii pe lună…”

În opinia lui Litvinenco, în funcție de cum va acționa procurorul general în privința acestuia dosar se va vedea cât de sincer este în demersul său de a lupta cu marea corupție.

CITIȚI și Procurorul general oferă DETALII din cauza privind FINANȚAREA PSRM din exterior: Nicio acțiune procesuală timp de câțiva ani și, brusc, un grup de 66 de oameni ai legii pus să investigheze subiectul

„Dar indiferent de soluțiile domnului Stoianoglo și chiar dacă dosarul finanțării PSRM din Bahamas este unul dintre acelea pe baza căruia societatea va concluziona dacă procurorul general este într-adevăr independent sau este, totuși, aflat sub controlul lui Dodon, le transmit socialiștilor un mesaj foarte simplu – arhivele nu ard, iar ceea ce e scris cu penița, nu tai nici cu bărdița. Nici măcar cu bărdița procurorului general... Dacă există acte și fapte care vă culpabilizează, niciun procuror general din lume nu vă va putea ajuta. Vom reveni în curând la acest subiect”, a conchis Litvinenco.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md