06:14:42 08.03.2021
 
Stiri

Starea de URGENȚĂ în sănătate publică va fi PRELUNGITĂ și în luna iulie: Medicii sunt extenuați. „În afară de locuri în spitale, avem nevoie de oameni care să ne îngrijească”

Actualitate 22.06.2020 09:35 Vizualizări10628 Autor: Ziarul National
Starea de URGENȚĂ în sănătate publică va fi PRELUNGITĂ și în luna iulie: Medicii sunt extenuați. „În afară de locuri în spitale, avem nevoie de oameni care să ne îngrijească”


Starea de urgență în sănătate publică, care expiră pe 30 iunie 2020, va fi prelungită și pentru luna iulie, a declarat astăzi prim-ministrul Ion Chicu. Astfel, cetățenii vor fi obligați, în continuare, să poarte măștile de protecție în transportul public, în spațiile comerciale și cele publice închise. Decizia respectivă ar urma să fie luată mâine, în cadrul Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

„Săptămâna trecută a fost înregistrată o evoluție negativă la nivel mondial. Doar vineri au fost înregistrate 180 de mii de cazuri noi de COVID – 19. Această creștere are legătură cu reluarea activităților economice pe plan mondial, inclusiv în R. Moldova. Este important ca sistemul medical să facă față acestor provocări. Noi am pregătit locuri noi în spitale. La ora actuală sunt ocupate 50-55% din locurile pregătite, dar mai complicată e situația cu persoanalul medical. Medicii sunt extenuați. În afară de locuri în spitale avem nevoie de oameni care să ne îngrijească. Am avut deficit de cadre până la pandemie, iar acum - cu atât mai mult. Dacă noi, populația R. Moldova, nu vom fi disciplinați, atunci nu o să reușim să trecem de pandemie”, a menționat astăzi Ion Chicu, după ședința săptămânală cu participarea președintelui și spicherului.

Potrivit lui Chicu, mâine se va întruni Comisia națională extraordinară de sănătate publică, în cadrul căreia, cel mai probabil, va fi luată decizia de a prelungi starea de urgență în sănătate publică, care expiră pe 30 iunie.

„Am înțeles că medicii vor veni cu propunerea de a prelungi starea de urgență în sănătate publică cu o lună”, a precizat Chicu.

De menționat că, pe durata stării de urgență în sănătate publică, rămân obligatorii păstrarea distanţei sociale de cel puțin un metru, purtarea măştii de protecţie în spaţii închise, comerciale, în transport public şi acolo unde este imposibilă menţinerea distanţei fizice, adunarea în grupuri nu mai mult de trei persoane, evitarea aglomeraţiei, respectarea normelor sanitare de igienizare şi dezinfectare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md