01:32:45 20.07.2024
Stiri

Socialiștii s-au SUPĂRAT pe faptul cum a formulat Procuratura comunicatul despre „bănuitul” Dodon: „Procuratura Generală este CAPTURATĂ și a devenit unul dintre instrumentele actualei guvernări”

Actualitate 29.12.2021 16:23 Vizualizări21118 Autor: Ziarul National
Socialiștii s-au SUPĂRAT pe faptul cum a formulat Procuratura comunicatul despre „bănuitul” Dodon: „Procuratura Generală este CAPTURATĂ și a devenit unul dintre instrumentele actualei guvernări”


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) susține că Procuratura Generală este „capturată” de către actuala guvernare, iar cei care se află în fruntea instituției încearcă să manipuleze opinia publică în legătură cu audierea lui Igor Dodon în calitate de bănuit în dosarul „Energocom”.

„Dezaprobăm manipulările și dezinformarea lansată de Procuratura Generală în comunicatul despre audierea de astăzi a lui Igor Dodon pe o faptă de acum 14 ani. În comunicatul de presă se evidențiază că, acțiunile din 2008, când compania de stat „Energocom” a semnat un contract de procurare a energiei electrice din Ucraina, „au dus la majorarea tarifelor la energia electrică, afectând drepturilor consumatorilor finali, cetățeni ai R. Moldova”.

Citește și: Procuratura Generală, DETALII despre „BĂNUITUL” Igor Dodon: Suspectat că ar fi acționat în interesul unui grup CRIMINAL organizat. Replica socialistului: „Băi băieți, liniștiți-vă... 14 ani în urmă, căutați nu știu ce...”

În acest fel, fără a demonstra vinovăția cuiva, încălcând principiul de prezumție a nevinovăției, Procuratura Generală manipulează cu informații cu caracter social, în încercarea de a da vina pe altcineva pentru toate scumpirile din ultimul timp, inclusiv pentru creșterea semnificativă a tarifelor pentru gazul natural și energia termică”, se arată într-un comunicat de presă al PSRM.

Potrivit socialiștilor, modul în care a fost formulat comunicatul de presă „demonstrează că Procuratura Generală este capturată și a devenit unul dintre instrumentele actualei guvernări, iar comunicatele acestora nu se deosebesc de cele difuzate de partidul aflat la conducerea țării”.

Citește și: VIDEO // Probleme mari pentru Dodon. Un fost consilier PREZIDENȚIAL prezintă PROBE noi despre schema privind importul de energie electrică din Ucraina: „Prejudiciul este de 14,5 milioane de dolari, iar 50% au ajuns la un offshore al lui Plahotniuc”

„PSRM îndeamnă instituțiile statului, în mod special Procuratura Generală, să dea dovadă de corectitudine și să se ghideze strict de lege, nu de indicațiile politice, venite din partea actualului regim de la guvernare. Suntem siguri că președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, își va demonstra nevinovăția, iar abuzurile din partea guvernării își vor primi calificativul necesar”, conchide sursa citată.

Citește și: Procurorii, pe urmele lui Dodon și Greceanîi? Cauză PENALĂ în privința unei SCHEME din 2008 privind importul de energie electrică din Ucraina. O firmă-CĂPUȘĂ a câștigat „din nimic” circa 12 milioane de dolari

Fostul ministru al Economiei și Comerțului, Igor Dodon, a fost recunoscut astăzi în calitate de bănuit în dosarul „Energocom”. Acesta este suspectat că, în perioada 2008-2009, și-ar și depășit atribuții de serviciu, în interesul unui grup criminal organizat. Procuratura subliniază că bănuiala adusă lui Igor Dodon este legată de activitatea acestuia din perioada anilor 2008-2009. Dodon, din poziția pe care o avea la acel moment, a eliberat avizul în baza căruia, în mai 2008 a fost semnat contractul privind procurarea energiei electrice pentru R. Moldova, în condițiile în care SA „Energocom” avea deja negociate și încheiate două contracte de furnizare a energiei electrice la un preț mai ieftin cu 29%.

Citește și: Dodon, autorul primei SCHEME cu firme-căpușe la importul de energie electrică? Procuratura verifică legalitatea încheierii, în anul 2008, a contractului de furnizare a energiei electrice cu Ucraina

Urmare a acțiunilor nominalizate, statului, în persoana SA ,,Energocom”, i-au fost cauzate daune în proporții deosebit de mari în valoare de 11 927 173 de dolari americani, echivalentul a 123 957 916 de lei, mijloace bănești care au fost transferate ulterior pe conturile unor companii off-shore.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md