13:16:33 21.07.2024
Stiri

PSRM cere organelor de drept să ancheteze „migrarea” lui Alexandr Nesterovschi în echipa lui Șor. Vlad Batrîncera: „A fost determinat cu binișorul și a cedat. Au fost mai multe tentative de CUMPĂRARE a deputaților”

Actualitate 16.03.2023 10:39 Vizualizări2954 Autor: Ziarul National
PSRM cere organelor de drept să ancheteze „migrarea” lui Alexandr Nesterovschi în echipa lui Șor. Vlad Batrîncera: „A fost determinat cu binișorul și a cedat. Au fost mai multe tentative de CUMPĂRARE a deputaților”


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) susține că deputatul Alexandr Nesterovschi ar fi fost presat să părăsească fracțiunea, iar în cele din urmă a cedat și a ajuns în echipa lui Ilan Șor. În acest sens, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, cere organelor de drept să facă lumină în acest caz de „corupere politică”, iar lui Nesterovschi - să depună mandatul de deputat.

Potrivit lui Batrîncea, PSRM a fost supus unor atacuri fără precedent – din partea guvernării, dar și a „așa-zisei opoziții”. Totuși, Batrîncea a evitat să spună că e vorba de Partidul „ȘOR”.

Citește și: Se DEZINTEGREAZĂ partidul lui Dodon. Un deputat PĂRĂSEȘTE fracțiunea parlamentară a PSRM și se alătură lui Ilan Șor

„Au fost atacuri, dar noi am rezistat, am încercat să ținem echipa strânsă. Ne amintim cu doamna Alla Dolința a fost forțată să scrie cererea prin care își anunța plecarea din Parlament. În ultimele 8-9 luni au fost mai multe tentative de a ne presa și cumpăra deputații. Au fost tentative de a corupe colegii, de a-i determina cu binișorul să plece. Îmi pare rău că domnul Nesterovschi a cedat. Nu a avut curajul să ne spună în față ce nemulțumiri are. A fost în trei rânduri deputat, l-am sprijinit la alegerile pentru funcția de primar de Bălți și nu cred că are motive să ne reproșeze ceva. Acum, dânsul are două opțiuni: ori revine în fracțiune și spune că nu el a scris acea cerere sau depune mandatul de deputat”, a precizat Batrîncea.

Totodată, socialistul solicită organelor de drept să investigheze cazurile de traseism politic. „Organele de drept trebuie să combată aceste practici de migrație politică”, a conchis secretarul executiv al PSRM.

Deputatul Alexandr Nesterovschi a anunțat ieri că părăsește fracțiunea parlamentară a PSRM și se alătură echipei lui Ilan Șor.

„Am luat decizia de a mă retrage din rândurile PSRM și din fracțiunea parlamentară. Voi fi deputat independent în Parlament, dar, în același timp, de astăzi, 15 martie, mă alătur „Mișcării pentru Popor” (constituită în jurul Partidului „ȘOR” n.r.). Fac parte din aceasta mișcare și mă alătur cererii acesteia ca Guvernul să plătească facturile pentru energie electrică, căldură și gaze pentru lunile de iarnă tuturor cetățenilor R. Moldova și voi participa activ și la mitingurile acestei mișcări”, a anunțat Nesterovschi miercuri-seară, într-o postare pe Facebook.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md