14:02:44 15.06.2024
Stiri

Dodon și Batrîncea au scăpat situația de sub control. Tot mai mulți DEPUTAȚI și aleși locali sunt gata să părăsească PSRM pentru „oferte generoase” de la Partidul „ȘOR”: „Atunci când era bine la noi în partid, erau cei mai activi și devotați…”

Actualitate 27.03.2023 13:22 Vizualizări2877 Autor: Ziarul National
Dodon și Batrîncea au scăpat situația de sub control. Tot mai mulți DEPUTAȚI și aleși locali sunt gata să părăsească PSRM pentru „oferte generoase” de la Partidul „ȘOR”: „Atunci când era bine la noi în partid, erau cei mai activi și devotați…”


Mai mulți deputați și aleși locali ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) ar fi gata să părăsească formațiunea, după ce au primit „oferte generoase” din partea Partidului „ȘOR”. Pentru a stopa dezintegrarea fracțiunii, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a înregistrat astăzi un proiect de modificare a Constituției prin care să fie interzisă migrarea deputaților.

„Cunoaștem mai multe cazuri când colegii noștri din fracțiunea parlamentară, dar și din teritoriu primesc oferte generoase din partea Partidului „ȘOR”. Ne pare rău ca partidele de opoziție sau cei care pretind că sunt de opoziție folosesc aceste mijloace murdare. Îi rog pe colegii din Parlament și teritoriu să respecte propria echipă, să respectăm votul alegătorilor și să respectăm normele de etică și morală”, a declarat astăzi Batrîncea, în cadrul unui briefing de presă.

Citește și: DOC // Încă un deputat PSRM pleacă la Șor. Anunțul făcut la miezul nopții de o apropiată a lui Igor Dodon: ,,PSRM nu are nicio șansă să supraviețuiască"

Potrivit secretarului executiv al PSRM, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan ar fi aderat la echipa lui Ilan Șor nu pentru a reprezenta protestatarii, dar din interes material.

„Colegii care acceptă aceste oferte își pot pune capăt carierii lor politice. Pe noi ne așteaptă alegerile locale generale. Aceste oferte generoase nu le vor asigura un viitor mai bun. Ultimii doi deputați (Nesterovschi și Lozovan - n.r.) să nu caute pretexte și să nu vină cu justificări sofisticate și argumente sterile. Noi înțelegem foarte bine că pentru ei a contat doar interesul lor personal. Au trădat partidul și alegătorii în schimbul unor favoruri personale. Când încearcă să atace PSRM, eu pot să le amintesc ceva. Atunci când era bine la noi, ei erau cei mai activi și devotați susținători. PSRM se va curăța prin exodul unor conjuncturiști și unor oameni care caută profitul personal”, a conchis Batrîncea.

De menționat că, de la începutul anului, PSRM a pierdut trei deputați. Primul a plecat Gaik Vartanean. Acesta s-a alăturat echipei Mișcării Alternativa Națională conduse de Ion Ceban. A urmat Alexandr Nesterovshi de la Bălți, iar acum două zile și Irina Lozovan a plecat. Ultimii doi vor reprezenta în Parlament „Mișcarea pentru Popor”, constituită de Partidul „ȘOR”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md