21:54:36 22.01.2019
 
Stiri

Noi PRECIZĂRI din partea SIS privind operațiunea de astăzi: „Niciuna dintre cele 7 persoane, declarate indezirabile pe teritoriul R. Moldova, nu au fost REȚINUTE, ci expulzate”

Social 06.09.2018 12:50 Vizualizări1448 Autor: Ziarul National
Noi PRECIZĂRI din partea SIS privind operațiunea de astăzi: „Niciuna dintre cele 7 persoane, declarate indezirabile pe teritoriul R. Moldova, nu au fost REȚINUTE, ci expulzate”

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) susține că informațiile apărute în spațiul public, precum că cele șapte persoane declarate indezirabile pe teritoriul R. Moldova ar fi fost reținute, nu corespund adevărului. Totodată, în comunicatul SIS se arată că cele șapte persoane „au fost expulzate din țară”.

„Urmare a numărului mare de informaţii eronate apărute în spaţiul public referitoare la acţiunile ofiţerilor SIS, precizăm că niciuna dintre cele 7 persoane, declarate indezirabile pe teritoriul R. Moldova, nu a fost reţinută, aşa precum greşit a fost prezentata informația în spațiul public, dar au fost expulzate din ţară”, se arată în precizarea remisă presei de SIS.

De asemenea, instituția afirmă că „este complet falsă informaţia precum că printre cei 7 cetăţeni străini ar fi fost reţinut şi un minor”.

„În acelaşi timp, reiterăm faptul că, la fel ca în alte cazuri, inclusiv recente, atunci când cetățenii altor state au fost declarați indezirabili, de către autorităţile abilitate, în prealabil, au fost făcute evaluări minuțioase, iar deciziile luate au avut ca scop asigurarea securității naţionale”, se mai arată în comunicat.

Deocamdată, cei de la SIS nu precizează dacă printre persoanele expulzate sunt și reprezentanți ai rețelei de licee „Orizont”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md