12:43:41 27.10.2021
Stiri

Maia Sandu DEMONTEAZĂ acuzațiile lui Stoianoglo: „Procurorul general face front comun cu PENALII, devenind instrument și complice în același timp. Nici Stoianoglo, nici corupții pe care încearcă să îi protejeze nu vor opri reforma”

Actualitate 19.08.2021 15:38 Vizualizări2955 Autor: Ziarul National
Maia Sandu DEMONTEAZĂ acuzațiile lui Stoianoglo: „Procurorul general face front comun cu PENALII, devenind instrument și complice în același timp. Nici Stoianoglo, nici corupții pe care încearcă să îi protejeze nu vor opri reforma”


Președintele Maia Sandu infirmă faptul că ar fi cerut Procuraturii să inițieze dosare penale pe numele lui Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Vladimir Voronin, așa cum a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, procurorul general Alexandr Stoianoglo.

„Declarațiile făcute astăzi de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, sunt false și iresponsabile. La ședința Consiliului Suprem de Securitate din 10 august s-a discutat despre faptul că membrii a două grupări criminale, implicați în cazuri mari de corupție, părăsesc nestingherit țara, iar Procuratura nu face nimic pentru a-i opri sau pentru a-i readuce în R. Moldova, ca să fie trași la răspundere. Nu s-a discutat despre dosare împotriva opoziției, așa cum dezinformează procurorul general. Înainte să facă declarații, dl Stoianoglo ar fi trebuit să consulte procesul-verbal al acelei ședințe la care el, apropo, nu a găsit de cuviință să se prezinte”, a reacționat Maia Sandu, după conferința lui Stoianoglo.

Potrivit șefului statului, Alexandr Stoianoglo ar face bine să aplice legea și să investigheze, înainte de toate, cazurile de mare corupție.

„Asta am cerut mereu procurorului general și asta am cerut la ședința CSS din 10 august. De fiecare dată, Alexandr Stoianoglo a venit cu justificări pentru lipsa de rezultate. Prin declarațiile de azi, actualul procuror general face front comun cu penalii, devenind instrument și complice în același timp și își trădează frica față de acțiunile noii guvernări de curățare a sistemului. Nici dl Stoianoglo, nici corupții pe care încearcă să îi protejeze acesta nu vor putea opri cea mai importantă reformă de care are nevoie țara – curățarea sistemului judecătoresc și cel al procuraturii de influența grupărilor corupte”, a punctat președintele R. Moldova.

De menționat că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, le-a ridicat mingea la fileu socialiștilor prin declarația făcută astăzi. La scurt timp, Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a venit cu o reacție dură la adresa șefului statului, pe care au comparat-o cu Vlad Plahotniuc. „PSRM va depune tot efortul pentru a apăra statul de drept în R. Moldova și se va opune pe toate căile legale unei noi capturări a statului de către un alt regim, de aceeași sorginte pe care a avut-o și regimul Plahotniuc”, se arată în declarația PSRM.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.10.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șantajul și bluful G...

22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md