12:12:28 03.12.2021
Stiri

Maia Sandu este somată să PUBLICE STENOGRAMA ședinței CSS din 10 august, în cadrul căreia i-ar fi cerut procurorului general să instrumenteze dosare penale pe numele lui Dodon, Greaceanîi sau Voronin

Actualitate 19.08.2021 14:55 Vizualizări10101 Autor: Ziarul National
Maia Sandu este somată să PUBLICE STENOGRAMA ședinței CSS din 10 august, în cadrul căreia i-ar fi cerut procurorului general să instrumenteze dosare penale pe numele lui Dodon, Greaceanîi sau Voronin


Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) solicită Președinției să facă publică stenograma ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS) din 10 august curent, în cadrul căreia președintele Maia Sandu i-ar fi cerut procurorului general, Alexandr Stoianoglo, să instrumenteze dosare penale lui Igor Dodon, Zinaida Greceană și Vladimir Voronin.

Potrivit socialiștilor, dezvăluirile făcute astăzi de Stoianoglo denotă „derapajele ilegale și antidemocratice ale noii puteri, acțiuni care devin tot mai multe și mai periculoase pentru statul de drept”.

„Pornind de la principiul constituțional de independență și egalitate a ramurilor puterii în stat, orice ingerință a instituției politice în înfăptuirea justiției este abuz și fapt ilegal. Pe lângă aspectul juridic ce contravine flagrant normei de drept, acțiunile Maiei Sandu în raport cu oponenții politici, pe care dorește să-i persecute utilizând în acest sens justiția, se încadrează în caracterul unui regim autoritar și antidemocratic, cu elemente ale statului capturat”, se arată într-o declarație a PSRM.

Socialiștii spun că nu se vor lăsa intimidați. „Vrem, însă, ca societatea să afle adevărul despre aceste practici dictatoriale ale noii guvernări, iar cei care comit astfel de ilegalități și abuzuri să răspundă în fața legii. Știm că actualul regim este în imposibilitate să-și onoreze promisiunile electorale și încearcă să acopere acest lucru cu astfel de show-uri politice, de aceea se fac presiuni enorme asupra Procuraturii Generale, Agenției Naționale de Integritate și altor instituții să fabrice dosare la comandă împotriva opoziției. Ținând cont de gravitatea celor enunțate de procurorul general, deputații Blocului „Comuniștilor și Socialiștilor” cer instituției prezidențiale să facă publică stenograma ședinței CSS din data de 10 august. Cetățenii au dreptul să știe ce acțiuni întreprinde șeful statului, precum și cât de corecte sunt acestea din punct de vedere legal”.

Formațiunea lui Dodon a mai afirmat că vor fi sesizate instituțiile internaționale în materie de drept, pentru a denunța „gravele încălcări și abuzuri din partea actualei guvernări”. „De asemenea, atragem atenție corpului diplomatic acreditat la Chișinău să ia atitudine în raport cu fărădelegile comise de actuala putere, care încalcă principiile democratice și supremația legii. PSRM va depune tot efortul pentru a apăra statul de drept în R. Moldova și se va opune pe toate căile legale unei noi capturări a statului de către un alt regim, de aceeași sorginte pe care a avut-o și „regimul Plahotniuc”, se mai arată în declarația PSRM.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md