07:29:55 21.05.2024
Stiri

Durleșteanu NU mai este deranjată de sprijinul Partidului „ȘOR” și vine în R. Moldova pentru a discuta cu toate fracțiunile. „Pentru acest GUVERN nu vor vota doar cei 54 de deputați. Mizăm și pe sprijinul PD și pe al Pro Moldova”

Actualitate 12.02.2021 11:12 Vizualizări4202 Autor: Ziarul National
Durleșteanu NU mai este deranjată de sprijinul Partidului „ȘOR” și vine în R. Moldova pentru a discuta cu toate fracțiunile. „Pentru acest GUVERN nu vor vota doar cei 54 de deputați. Mizăm și pe sprijinul PD și pe al Pro Moldova”


Mariana Durleșteanu, candidatul propus de Igor Dodon la funcția de prim-ministru, nu mai este deranjată că este sprijinită de Partidul „ȘOR”, deși ieri afirma contrariul.

Durleșteanu va accepta voturile tuturor deputaților din Parlamentul R. Moldova, indiferent de fracțiunea sau grupul politic din care fac parte, a anunțat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Corneliu Furculiță.

„Mariana Durleșteanu a declarat că vine să intervină în situația complicată și, indiferent cine o va susține, ea își va exercita profesionist funcția de prim-ministru. Dumneaei va veni și va discuta cu fracțiunile și nu excludem, de fapt suntem siguri, că vor mai fi formațiuni politice, fracțiuni și grupuri politice care vor susține candidatura ei. Asta în afară de cei 54 de deputați care au înaintat-o”, a declarat Furculiță.

Socialistul a fost întrebat de ce PSRM a decis să înainteze un candidat la funcția de premier, în condițiile în care mai e un singur pas pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Cine a zis că noi nu dorim alegeri anticipate? Argumentez. Guvernul Chicu și-a dat demisia în acea situație complicată... Am considerat că forțele politice vor veni cu un guvern, indiferent care va fi mandatul acestuia. Totuși, președintele a înaintat un guvern și a cerut să nu fie votat. Cum să procedeze o forță politică normală în acest caz? Nu sunt prevăzuți nici bani în buget pentru anticipate, nu putem aduce nici vaccinul. Astfel, am luat decizia de a forma un nou guvern de „salvare națională”, cu participarea masivă a altor forțe politice. Așteptăm și susținerea PD, „Pro Moldova”. Cu ce nu e bună candidatura Durleșteanu, inclusiv pentru partidele de dreapta? Guvernul va fi format la latitudinea candidatului și va fi format după consultările cu alte forțe politice, care vor dori să sprijine acest guvern”, a adăugat Furculiță.

Corneliu Furculiță a omis să fac referire la faptul că ex-premierul Ion Chicu a declarat pe 23 decembrie 2020, în ziua când a demisionat, că pleacă din funcție pentru a fi provocate alegeri anticipate.

„Acum e absolut necesar să ne concentrăm pe realizarea obiectivului major – dizolvarea Parlamentului. După cum știți, sunt două căi legale de a declanșa alegerile parlamentare anticipate. Una dintre ele e demisia Guvernului. În aceste condiții, am discutat astăzi (23 decembrie 2020) și eu am propus și asta voi face, de a veni cu propunerea de demisie a prim-ministrului, respectiv a Guvernului R. Moldova. Astfel, procedura de dizolvare a Parlamentului urmează să fie lansată cât mai curând posibil”, a spus atunci Chicu.

Și Igor Dodon l-a completat atunci pe prim-ministrul demisionar. „Decizia privind demisia Guvernului este asumată. Am considerat că acum, la această etapă, este momentul potrivit. Este o decizie asumată cu scopul de a declanșa alegerile parlamentare anticipate. Această decizie a fost luată, după ce au fost promovate cele mai importante legi pentru a asigura funcționalitatea statului”, afirma în decembrie 2020 Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md