20:10:28 26.07.2021
 
Stiri

Socialiștii s-au RĂZGÂNDIT în privința alegerii președintelui de către POPOR, după ce Dodon a pierdut în fața Maiei Sandu: „Președintele să fie ales de Legislativ, odată cu votarea Guvernului”

Actualitate 07.06.2021 18:19 Vizualizări23436 Autor: Ziarul National
Socialiștii s-au RĂZGÂNDIT în privința alegerii președintelui de către POPOR, după ce Dodon a pierdut în fața Maiei Sandu: „Președintele să fie ales de Legislativ, odată cu votarea Guvernului”


Socialiștii nu mai vor ca președintele R. Moldova să fie ales prin vot universal, după ce Igor Dodon a pierdut în fața Maiei Sandu. Alegerea șefului statului de către popor creează incertitudini, iar din acest motiv președintele trebuie ales de Parlament, a declarat liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Corneliu Furculiță, în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova.

„Sper că după aceste alegeri se vor calma spiritele, iar Parlamentul nou va activa patru ani. Acest Parlament trebuie să învestească viitorul Guvern al R. Moldova. Clasa politică trebuie să acționeze de așa manieră ca să nu avem așa de des alegeri. În acest sens, trebuie să revenim la situația de până la 2016”, a propus Furculiță.

Astfel, socialiștii vor ca președintele să nu mai fie ales de cetățenii R. Moldova, dar în urma unui compromis găsit în Parlament.

„Președintele urmează să nu fie ales de popor, dar în Parlament. Atunci când este ales Parlamentul, concomitent cu formarea Guvernului să fie ales președintele țării. Să fie formată o verticală a puterii, astfel ca puterile în stat să conlucreze și să nu se confrunte între ele. Să nu avem o situație de incertitudine cum ne aflăm astăzi. Acum nu avem Guvern funcțional, nu avem Parlament funcțional, dar avem un președinte care e implicat în campania electorală”, a spus Furculiță.

Mai mult, acesta i-a cerut Maiei Sandu să nu mai meargă prin localitățile R. Moldova, deși cu puțin timp în urmă socialiștii criticau șeful statului că merge mai mult în străinătate decât prin satele și orașele R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Tarnacop 07.06.2021 19:46

Sunt tot acei sosilisti care voiau schimbarea Constitutiei si atribuirea Presedintelui mai multor parghii ? Mare ticalosi mai sunt, si cine-i mai crede ?

Vasile 07.06.2021 23:52

Si asa-i huiobno si alt fel e si mai... Cie cu lumea asta? Cum no o dai, VSEO RAVNO PO IBALO o eai!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md