00:45:55 24.06.2024
Stiri

A început marea ÎMPĂRȚEALĂ în interiorul PSRM, după ce Dodon și-a anunțat plecarea. Greceanîi trecută pe linie moartă? Corneliu Furculiță a DEZVĂLUIT două nume despre care se discută în interiorul partidului: „Decizia lui Igor Dodon a fost SALUTATĂ”

Actualitate 20.10.2021 10:59 Vizualizări4676 Autor: Ziarul National
A început marea ÎMPĂRȚEALĂ în interiorul PSRM, după ce Dodon și-a anunțat plecarea. Greceanîi trecută pe linie moartă? Corneliu Furculiță a DEZVĂLUIT două nume despre care se discută în interiorul partidului: „Decizia lui Igor Dodon a fost SALUTATĂ”


Vicepreședintele fracțiunii Blocului „Comuniștilor și Socialiștilor” din Parlament, Corneliu Furculiță, susține că decizia lui Igor Dodon de a renunța la mandatul de deputat și la șefia Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) nu a fost o surpriză și că a fost salutată de membrii Consiliului Republican al formațiunii. De asemenea, acesta a recunoscut că dânsul și Vlad Batrîncea vor fi oamenii în jurul cărora va activa noul organ colectiv de conducere al PSRM.

Potrivit lui Fuculiță, consăteanul său Igor Dodon a chibzuit bine decizia de a se retrage de la conducerea formațiunii.

Citește și: Igor Dodon PLEACĂ din R. Moldova la o zi după ce a anunțat că renunță la mandatul de deputat și la șefia PSRM

„Este o decizie personală, chibzuită, decizie discutată cu liderii, cu activul partidului. Nu a fost o decizie luată pe neașteptate. Dânsul a renunțat la mandatul de deputat, dar rămâne în continuare președinte al PSRM până la congresul de pe 18 decembrie. Atunci se vor decide modificările la statut. Vom decide câți oameni vor fi în conducere și cine vor fi ei. Evident că vor fi liderii, vor fi cei mai responsabili, cei mai bine pregătiți pe domenii. Această decizie a domnului Dodon denotă că partidul este dinamic, că în partid sunt schimbări. A fost o decizie salutată și înțeleasă la ședința Consiliului Republican al PSRM. Am trasat sarcini, noi repere și mergem înainte”, a declarat Furculiță, în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova.

Citește și: Dodon se retrage din funcția de președinte al PSRM și RENUNȚĂ la mandatul de deputat: „Unii se bucură...”

Totodată, Furculiță recunoaște că în partid se vehiculează numele său și al lui Vlad Batrîncea ca potențiali lideri ai organului colectiv de conducere a partidului.

„Evident că se discută în presă, dar și în interiorul partidului cine vor fi acei oameni care vor fi parte a organului colectiv de conducere. Va fi un proces de selectare, vor fi discuții… Nu punem sarcina că va fi Corneliu Furculiță sau Vlad Batrîncea... Urmează să fie discuții în partid. Vor fi oameni pregătiți în diferite domenii. Va fi un organ care va reprezenta partidul. Și adversarii noștri recunosc că PSRM este cea mai pregătită și organizată forță politică din R. Moldova”, a precizat acesta.

Mai mult Furculița lasă să se înțeleagă că fără Igor Dodon partidul poate să meargă foarte bine.

Citește și: Igor Dodon s-ar pregăti să FUGĂ din R. Moldova: „Fără un Stoianoglo la Procuratura Generală, fără un SIS total subordonat îi fuge pământul de sub picioare”

„La noi se obișnuiește ca partidul să fie al unui lider. Noi am demonstrat atunci când Igor Dodon era președintele R. Moldova… De jure, el nu era liderul PSRM, am avut un alt președinte. Partidul s-a dezvoltat dinamic, a făcut față încercărilor politice. Practic e aceeași situație și acum. Vrem să fim în avangarda forțelor politice și să demonstrăm că partidele veridice pot să funcționeze nu ca un partid al unui lider”, a conchis Furculița.

Amintim că luni, 18 octombrie, Igor Dodon a anunțat că renunță la mandatul de deputat și la funcția de președinte al PSRM, pentru a conduce ONG-ul „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, o filială a Asociației oamenilor de afaceri „Delovaia Rossia”, condusă de Igor Ceaika. Peste o zi, Dodon a plecat la Moscova, iar analiștii politici au avansat ideea că acesta ar fugi de dosare penale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md