04:21:39 13.06.2024
Stiri

Un ex-candidat la funcția de PREMIER, propus de Dodon, explică de ce PSRM nu este un partid de stânga. „PSRM-ul lui Dodon va fi doar o MOMEALĂ geopolitică antisocială, care va continua FURTURIE și corupția și va mări catastrofa”

Actualitate 13.06.2022 11:35 Vizualizări13762 Autor: Ziarul National
Un ex-candidat la funcția de PREMIER, propus de Dodon, explică de ce PSRM nu este un partid de stânga. „PSRM-ul lui Dodon va fi doar o MOMEALĂ geopolitică antisocială, care va continua FURTURIE și corupția și va mări catastrofa” stiri.md


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), cu Igor Dodon în frunte, nu a fost și nu va fi niciodată în partid veritabil de stânga, iar cetățenii nu trebuie să se lase înșelați că această formațiune, care reprezentă coloana a cincea a Rusiei și a fost subordonată grupării oligarhului Vlad Plahotniuc, va aduce bunăstarea în R. Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de către fosta ministră a Finanțelor, Mariana Durleșteanu, care la începutul anului 2021 a fost propusă de Igor Dodon pentru funcția de premier al majorității PSRM-Partidul „Șor”.

Citește și: Igor Dodon ar fi fost TRĂDAT: „Cine a „retras-o” pe Durleșteanu l-a pus cu spatele la zid pe Dodon și a salvat-o in extremis pe Maia Sandu”

„Din păcate, în R. Moldova partidele de stânga, și mă voi referi în special la PSRM, au fost vectori geopolitici, înregimentați într-o formă de coloană a cincea a unui stat străin, iar noțiunea de stânga a fost doar o vopsea, menită să acopere activitățile geopolitice ale finanțatorilor. PSRM-ul cu Igor Dodon în frunte au compromis stânga moldovenească nu doar prin subordonarea față de Rusia, ci și față de gruparea oligarhului Vlad Plahotnic ce-i devenise finanțator. Printr-un discurs demagogic și promisiuni economice goale, a sucit mințile unor oameni de bună credință, inclusiv mie, în timp ce primea bani murdari furați din buzunarele moldovenilor. Marea problemă nu este a Rusiei că și-a promovat interesele prin Dodon, ci că el și alții ca el au acceptat să fie cozile de topor ale acestora, deși, cu Rusia se poate de conlucrat fără să primești bani de la ei, respectându-te și servind R. Moldova”, a menționat Mariana Durleșteanu într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, stânga nu înseamnă geopolitică, nu înseamnă complicitate cu oligarhii hoți, ci grija față de bunăstarea oamenilor, înseamnă dezvoltarea solidarității sociale, înseamnă, în final, un stat social responsabil față de toți cetățenii.

Citește și: Mariana Durleșteanu a DEZVĂLUIT SCENARIUL pus la cale de Dodon, pentru a menține la guvernare până în 2023 majoritatea formată din PSRM – Partidul „ȘOR”: „Mi-am dat seama că nu pot fi parte a acestor JOCURI”

„Adică, exact ceea ce nu a făcut Igor Dodon! A numi PSRM-ul de stânga sau pe Dodon exponent al stângii, în timp ce el privește de la balconul vilei construite pe banii proveniți din afaceri oneroase și numără multele milioane de euro subtilizate prin interpuși, este o greșeală ce a costat și va costa R. Moldova. Evoluțiile externe prognozează un val de crize, inclusiv alimentară, în care intervențiile statului în favoarea cetățenilor cu venituri modeste vor fi imperative, iar PSRM-ul lui Dodon va fi doar o momeală geopolitică antisocială care nu doar că va continua furturile, corupția și afacerile negre pe sub masă, ci va mări catastrofa”, a adăugat sursa citată.

Mariana Durleșteanu a recunoscut că a fost la un pas să cadă în plasa lui Igor Dodon la începutul anului 2021, atunci când s-au adunat peste 50 de semnături în susținerea candidaturii sale la funcția de premier al R. Moldova.

„Pentru că și eu am fost victima minciunilor PSRM-iste, trebuie să spun că acceptul meu pentru funcția de premier viza un guvern tehnocrat, care să pregătească alegerile anticipate în mai puțin de un an, respectiv în februarie 2022. Ieșirea mea din cursă s-a datorat riscului de a deveni prizoniera unor interese obscure al cărui beneficiar era grupul lui Plahotniuc, în frunte cu Andronache-Nichiforciuc, protejate de PSRM și P „Șor”. Nu am fost și nu voi fi niciodată ventrilocul hoților. Sunt independentă politic și, mai ales, financiar, iar singurul scop al meu este bunăstarea cetățenilor simpli și echilibrul dintre imperativul aderării la UE și un colos geostrategic cum este Rusia”, a conchis Mariana Durleșteanu.


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md