03:42:40 13.06.2024
Stiri

DOC // Candidații propuși de Mariana Durleșteanu și generalul Alexei pentru funcția de DEPUTAT

Actualitate 01.06.2021 13:51 Vizualizări3049 Autor: Ziarul National
DOC // Candidații propuși de Mariana Durleșteanu și generalul Alexei pentru funcția de DEPUTAT


Partidul Legii și Dreptății, condus de generalul Nicolae Alexei, a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală actele pentru înregistrare în cursa electorală parlamentară de pe 11 iulie curent. Prima pe listă este fosta ministră a Finanțelor, Mariana Durleșteanu, cea care a jucat un rol important în provocarea alegerilor parlamentare anticipate.

Potrivit Marianei Durleșteanu, pe listă propusă de Partidul Legii și Dreptății se regăsesc persoane „reprezentative și responsabile”.

„Avem în echipă persoane profesioniste, cu o bogată experiență în diverse domenii. Sunt onorată să merg împreună cu ei în aceste alegeri”, a declarat Mariana Durleșteanu, după depunerea actelor la CEC.

De asemenea, Mariana Durleșteanu mizează pe o campanie electorală curată, transparentă, constructivă, bazată pe respect reciproc și bun-simț.

„Vom veni cu programe, proiecte și propuneri concrete, realiste și realizabile. Nu vom face promisiuni deșarte. Nu ne vom ocupa de manipulări și pomeni electorale”, a precizat Mariana Durleșteanu.

La rândul său, președintele formațiunii Nicolae Alexei a menționat că are toată încrederea în noua echipă a Partidului Legii și Dreptății și consideră ca ea va aduce mult beneficiu R. Moldova și cetățenilor ei.

Primii 10 candidați de pe lista Partidului Legii și Dreptății sunt: Mariana Durleșteanu, Nicolae Alexei, Alexei Busuioc, Viorica Prutean, Stan Samoila, Constantin (Alin) Lupu, Nadejda Lisac, Veaceslav Bulai, Dumitru Florea și Nelli Bocovan.

De menționat că Mariana Durleșteanu a fost propusă la funcția de premier de majoritatea PSRM-ȘOR, însă în ultimul moment, când Igor Dodon se afla la consultări cu președintele Maia Sandu, aceasta și-a retras candidatura. Astfel, Maia Sandu l-a propus la funcția de premier pe liderul interimar al PAS, Igor Grosu. Prin nevotarea lui Grosu în plenul Parlamentului, a fost consumată cea de-a doua tentativă de învestire a Guvernului R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md