06:41:44 21.05.2024
Stiri

Socialiștii CAPITULEAZĂ în fața PAS și a Maiei Sandu: „Suntem deschiși pentru a ne înțelege ABSOLUT pe toate procedurile, inclusiv data desfășurării ALEGERILOR, dar și eliberarea surselor financiare necesare desfășurării scrutinului”

Actualitate 27.04.2021 10:24 Vizualizări14789 Autor: Ziarul National
Socialiștii CAPITULEAZĂ în fața PAS și a Maiei Sandu: „Suntem deschiși pentru a ne înțelege ABSOLUT pe toate procedurile, inclusiv data desfășurării ALEGERILOR, dar și eliberarea surselor financiare necesare desfășurării scrutinului”


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a renunțat definitiv la ideea de a învesti un guvern în frunte cu Vladimir Golovatiuc și sunt gata să ajungă la o înțelegere cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) în privința anticipatelor și resurselor necesare pentru desfășurarea scrutinului, fără să emită prea multe pretenții.

Președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, a venit cu un demers public, adresat personal liderului fracțiunii PAS din Parlament, Igor Grosu, pentru a se așeza la masa de dialog.

„Mă adresez cu un apel public domnului Igor Grosu să inițiem împreună negocieri în privința declanșării alegerilor anticipate. Suntem deschiși pentru a discuta, negocia, a ne înțelege absolut pe toate procedurile, inclusiv data desfășurării, procesul, actele legislative necesare a fi aprobate, eliberarea surselor financiare necesare desfășurării alegerilor”, a declarat Furculiță într-un interviu pentru „Europa Liberă”.

Citește și: Liderul PSRM cheamă opoziția la DIALOG, după ce Procuratura Generală a fost sesizată în legătură cu „uzurparea puterii în stat de către grupul criminal organizat și conduse de cetățeanul Igor Dodon”

De menționat că un demers similar a fost făcut luni și de către liderul PSRM, Igor Dodon. Fostul președinte vrea inițierea, de urgență, a dialogului instituțional între Parlament și Președinție, în vederea stabilirii datei alegerilor parlamentare anticipate.

De partea cealaltă, PAS a refuzat discuțiile cu socialiștii lui Igor Dodon.

„Acest penal, hoț și fricos, Dodon, ne-a chemat la dialog. Vă dați seama? Ne angajăm să asigurăm un proces foarte și foarte corect. Ceea ce au făcut ei este uzurparea puterii în stat. Noi nu avem ce discuta cu penalii, noi nu avem ce discuta cu uzurpatorii”, a precizat ieri Igor Grosu în fața Curții Constituționale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md